S’obre la convocatòria d’ajuts Leader 2012 amb 924.000 euros pel Ripollès, el Ges, Orís i Bisaura

28 de desembre de 2012

Aquest divendres al matí s’ha obert la nova convocatòria d’ajuts per a la diversificació econòmica de les zones rurals del programa Leader corresponent a l’any 2012, després que s’hagi publicat l’ordre que n’aprova les bases al Diari Oficial de la Generalitat de catalunya (DOGC). Hi haurà una partida de 924.780 euros pel territori del Ripollès, la Vall del Ges, Orís i Bisaura i, per quarta vegada, serà gestionada per l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura.

Els ajuts van destinats principalment a PIMES, emprenedors i microempreses del sector agroalimentari o turístic i les microempreses de qualsevol sector (comerços inclosos) que vulguin fer inversions destinades a la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris i agrobotigues, creació i desenvolupament de microempreses, foment d’activitats turístiques i conservació i millora del patrimoni rural.

La convocatòria estarà oberta 45 dies, fins el dia 20 de febrer, i els beneficiaris, que han de fer una inversió mínima de 12.000 euros (sense iva inclòs), poden obtenir un 35% del total de la inversió i poden arribar al 40% si apliquen un programa de millora de RSE (Responsabilitat Social Empresarial).

Els interessats a entrar a la convocatòria o a obtenir més informació poden adreçar-se a l’Associació Leader, ubicada al Consorci Ripollès Desenvolupament (P.I Els Pintors. C/ Joan Miró 2-4 de Ripoll. Tel. 972 704 499), o al Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura (C/ Enric Prat de la Riba, 17 de Torelló. Tel. 938 592 226). També poden contactar a través del correu electrònic leader@ripollesgesbisaura.org.

Els ajuts Leader estan finançants pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) i pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) de la Generalitat de Catalunya.

Compartiu-ho amb: