El Consell Comarcal dinamitza els Parcs Urbans i els Itineraris de Dipsalut al Ripollès

26 de febrer de 2013

El Consell Comarcal del Ripollès està fent un programa de dinamització dels Parcs Urbans de Salut i les Xarxes d’Itineraris Saludables del Ripollès que depenen de Dipsalut, amb el cofinançament d’aquest organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona.

Des de l’estiu del 2012, un tècnic del Consell Comarcal, prèviament format per Dipsalut, es desplaça als diferents municipis del Ripollès que tenen Parc Urbà de Dipsalut per tal de fomentar l’activitat física i l’exercici físic a la població i, més en concret, als usuaris que no es perden la cita setmanal, faci el temps que faci: els dilluns a Planoles, els dimarts a Sant Pau de Segúries (a la foto de sota), Sant Joan de les Abadesses (a la foto de dalt) i Ogassa; els dimecres a Camprodon, els dijous a Gombrèn i Ribes de Freser i els divendres a Campdevànol (on hi ha dos parcs). En total, s’estan dinamitzant 8 parcs.

El Parc Urbà és un circuit ubicat en un espai exterior amb un conjunt d’aparells destinats a fer exercici físic moderat pensat per als adults i la gent gran. El dinamitzador ajuda els usuaris a tenir un contacte constant amb uns hàbits de vida saludables.

De tant en tant també es realitzen caminades per la Xarxa d’Itineraris Saludables, uns recorreguts senyalitzats que es localitzen tant al medi natural com al medi urbà destinats a fer-hi activitat física moderada. Tenen una longitud d’entre 2 a 6 quilòmetres, que s’ajusten a les recomanacions de l’OMS de fer activitat física entre 30 i 60 minuts diaris. A la foto de sota, sortida a l'itinerari saludable de Camprodon l'octubre passat.

Compartiu-ho amb: