Ple del Consell Comarcal del Ripollès

20 de març de 2013

El més destacat del ple ordinari que va tenir lloc ahir al Consell Comarcal del Ripollès va ser l’aprovació de 7 mocions per unanimitat dels tres grups comarcals (CiU, PSC i ERC).

 

Unes mocions que ja havien estat provades també unes setmanes abans pel Consell d’Alcaldes del Ripollès i entre les quals destaca el suport a l’Ajuntament de Ripoll per sol·licitar la construcció de la via ciclista del Ter en el tram Vic-Ripoll i superar la manca de connectivitat entre el Ripollès i Osona; el rebuig a la investigació d’hidrocarburs mitjançant fracturació hidràulica; el suport a l’Ajuntament de Camprodon per a la construcció de la torre de telecomunicacions de Coll de Bucs que ha d’ajudar ha donar cobertura a les zones fosques de la Vall de Camprodon, com és el cas de Beget. Finalment, també es va aprovar el suport a la moció de l’Assemblea General de Municipis per la Independència “Els municipis catalans, compromesos amb la declaració sobiranista”.

Pòlissa de crèdit

El ple del Consell Comarcal també va aprovar la formalització d’una pòlissa de crèdit a curt termini de 300.000 euros per poder cobrir desfasaments de tresoreria previstos per aquest 2013, a causa de l’incompliment dels pagaments de la Generalitat.

Precs i preguntes

Finalment, en el torn de precs i preguntes, des del PSC es va demanar que es treballi per intentar recuperar alumnes de l’Escola Comarcal de Música del Ripollès, per tal de poder augmentar la jornada dels professors, ara reduïda pel descens en la matriculació.

També es va demanar que el Consell vetlli per la reactivació del debat per a la creació del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser.

 

Compartiu-ho amb: