El president del Consell a la gran festa de la sardana de Campdevànol

2 de maig de 2013

Ahir, 1 de maig, Campdevànol va acollir la gran festa de la sardana. I és que van coincidir la 44a Festa de la Pubilla de la Sardana de la població, que va proclamar la veïna Laura Flores com a nova pubilla de la sardana, i la 24a Trobada Sardanista Comarcal, amb la qual col·labora sempre el Consell Comarcal del Ripollès. Miquel Rovira, president de l'ens, va voler ser present a la festa i donar el tret de sortida als múltiples aplecs, festes i trobades que volten pels pobles del Ripollès.

L'Àrea de Cultura del Consell Comarcal del Ripollès dedica part de la seva tasca anual a recollir el calendari de les diferents trobades i plasmar-lo en una guia sardanista. Enguany se n'han editat 2.500 unitats, que s'han repartit, a través de les diverses agrupacions sardanistes de la comarca, a socis, ajuntaments i oficines de turisme. És en format butxaca, per poder ser més manejable, i es pot descarregar també des del web del Consell: Guia Sardanista del Ripollès 2013.

El Consell Comarcal del Ripollès sempre ha estat al costat del món sardanista. Entre d'altres, el 2010, es va encarregar de l'edició del doble disc compacteL'Encís del Ripollès, una recopilació sense precedents de sardanes que han tingut els pobles del Ripollès com a font d'inspiració.

Compartiu-ho amb: