L’Arxiu Comarcal del Ripollès s’adhereix a la Setmana Internacional dels Arxius 2013 amb una exposició

3 de juny de 2013

Una exposició sobre alguns dels documents restaurats darrerament des de l'Arxiu Comarcal del Ripollès (ACRI) serà l'activitat amb què l'Arxiu participa aquest any en la Setmana Internacional dels Arxius 2013.

Des de l’any 2008 els arxius de tot el món celebren la seva diada el 9 de juny. La conservació i l’accés als arxius són essencials per a la protecció dels drets humans, la transparència administrativa, el bon govern i la responsabilitat democràtica.

Amb motiu d’aquest esdeveniment, durant la setmana del 3 al 9 de juny, els arxius catalans organitzen de manera simultània nombroses activitats culturals per tal de donar a conèixer i promoure els arxius entre la ciutadania. La relació completa de les activitats es pot consultar al web http://xac.cultura.gencat.cat.

L’Arxiu Comarcal del Ripollès (ACRI) participa en aquesta setmana internacional amb la realització d’una activitat específica. Seguint l’experiència de l’any 2009, l’ACRI ha organitzat una exposició titulada: Recuperem el patrimoni (II): Exposició de documents restaurats. El procés de restauració en imatges. L’objectiu és posar a l’abast dels investigadors, curiosos i públic en general la mostra de la darrera documentació feta restaurar per l’ACRI. També s'hi podrà trobar una breu explicació dels processos i uns exemples dels materials que s’han emprat per fer-ho.

L’exposició es podrà visitar els dies 5, 6 i 7 de juny, de 10:00 h. a 14:00 h, a la sala d’atenció al públic de l’ACRI. Consulteu el cartell

 

És una informació de l'ACRI

Compartiu-ho amb: