Aquest cap de setmana les ovelles tornaran a fer el camí ramader del Lluçanès al Ripollès

14 de juny de 2013

Els propers dissabte i diumenge, 15 i 16 de juny, un ramat d'ovelles tornarà a fer l'antic camí ramader del Lluçanès al Ripollès, sortint del municipi d'Alpens i passant pels de Les Llosses, Gombrèn, Castellar de n'Hug i Toses, fins al Pla d'Anyella. Segons informa el Centre d'Estudis Comarcals del Ripollès, feia anys que cap ramat feia sencer tot el camí ramader del Lluçanès.

Aquest camí ramader és un dels més importants de Catalunya i era utilitzat pels ramats transhumants per a anar cap a les zones de pastira del ripollès, l'Alt Berguedà i la Cerdanya. El recorregut, de prop de 37 quilòmetres, es farà en tres dies o etapes, amb un recorregut diari d'entre 12 i 15 quilòmetres.

Aquesta activitat forma part de les tradicions i el patrimoni ramader a preservar pel Centre d'Estudis Comarcals del Ripollès. Més informació

Compartiu-ho amb: