El Consell Comarcal debat la cohesió territorial del Ripollès

15 de juny de 2013

Aquest dissabte al matí, el Consell Comarcal del Ripolès ha acollit una jornada de debat sobre el present i el futur de la comarca. Un acte que ha esdevingut ric en debat i exposició d’idees al voltant de la cohesió comarcal.

Ha donat la benvinguda el president del Consell, Miquel Rovira, que ha dit que, en els darrers temps i després de parlar-ne amb alcaldes i alcaldesses de la comarca, “torna a haver-hi bona sintonia pel que fa a la cohesió comarcal i hi ha voluntat d’avançar plegats”. Tot seguit ha parlat el delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús, que ha destacat la idoneïtat d’aquest debat en el temps de crisi que ens trobem. És en aquest context quan, per Casadesús, “hem de definir molt bé quin model de territori volem, hem de valorar la comarca com a element clau per mantenir l’equilibri territorial intern i hem de treballar encara més cap a la diversificació econòmica”.

Tot seguit, Ferran Miralles, coordinador de Territori i Mobilitat del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, ha fet una conferència sobre El Pacte Global del Pirineu, que vol orientar la política de muntanya durant els propers anys, arran del projecte Barcelona Pirineu 2022.

Recordem que la iniciativa d’aquesta jornada respon al debat sobre la cohesió comarcal que es va encetar en un ple del Consell Comarcal del Ripollès, el mes de desembre passat.

Compartiu-ho amb: