Les obres de l’esvoranc de la N-260 donaran pas a les del talús de l’altre cantó de carretera

27 de juny de 2013

Les obres de reparació de l’esvoranc de la N-260 entre Ripoll i Sant Joan de les Abadesses, a l’alçada de Ribamala, finalitzaran a finals de la setmana que ve. Les actuacions, que van començar a mitjans d’abril, hauran durat gairebé tres mesos. Ara, però, Foment vol aprofitar per reforçar el talús de l’altre costat de la carretera i per això el pas alternatiu de cotxes s’allargarà encara uns dos o tres mesos més.

Així ho van consensuar ahir en una reunió el responsable de la Unitat de Carreteres a l’Estat a Girona, Jorge Verdú, i el president del Consell Comarcal del Ripollès i els alcaldes de Ripoll i Sant Joan de les Abadesses.

Verdú, acompanyat d’un tècnic de l’enginyeria que du a terme les obres, va explicar als representants ripollesos que, mentre ha durat la reparació de l’esvoranc, s’han fet proves al talús de l’altra cantó de la carretera i s’han detectat punts inestables que cal reparar. Per això, han decidit donar continuïtat a aquesta obra d’emergència i posar una nova malla de cable de 12 mm amb uns ancoratges per subjectar-la a la roca i col·locar una barrera new jersey (estructura rígida de formigó) just a sota del talús perquè acumuli la grava que es pugui despendre de la paret i evitar que arribi a la carretera.

Així doncs, a partir de la segona setmana de juliol, es podrà circular pel carril reparat i es tancarà la circulació per l’altre, donant continuïtat al pas alternatiu regulat per semàfors. El president del Consell i els alcaldes van demanar a Verdú si es podria obrir la circulació pels dos carrils durant els caps de setmana, cosa que no serà possible per dificultats tècniques a l’hora de retirar la maquinària necessària per les obres. Finalment, van insistir en el fet que les obres estiguin acabades abans de l’inici del curs escolar, petició que, si les obres es desenvolupen amb normalitat, gairebé ja s’ha assegurat des d’Unitat de Carreteres de l’Estat.

Compartiu-ho amb: