L’Escola de Música del Ripollès flexibilitza l’oferta i abaixa preus per arribar a tots els públics

2 de juliol de 2013

Aquest matí el president del Consell Comarcal del Ripollès, Miquel Rovira, i el director de l’Escola Comarcal de Música del Ripollès, Jordi Pau, han presentat les novetats de cara al curs 2013-2014, que es podran trobar en l’oferta educativa, en els preus, en la flexibilització de paquets i en la difusió.

Abans, Rovira ha volgut destacar “l’aposta del Consell per la continuïtat de l’Escola i el treball actiu al costat de la direcció i el professorat per tirar-la endavant en uns moments tan difícils”. Durant el curs 2012-2013 l’Escola ha comptat amb dues seus, Ripoll i Sant Joan de les Abadesses, 110 alumnes i 10 professors/es.

Novetats curs 2013-2014

Les novetats de cara al curs que ve, 2013-2014, passen per una flexibilització dels paquets ofertats i un ajustament de tarifes. Segons Jordi Pau, “es tracta d’acostar l’Escola a totes les butxaques i fer-la econòmicament més atractiva. Per això hi ha assignatures que s’han abaixat entre 10 i 15 euros i l’usuari podrà escollir entre una varietat més gran de paquets, que depèn de com es combinin sortiran més de preu”.

També hi ha novetats en l’oferta educativa. Consisteixen a desplaçar la música a les escoles, en un principi de Ripoll, en forma d’extraescolars per fer a partir de les 5 de la tarda: un curs d’iniciació musical gratuït per a alumnes de P4 i P5, un Talleret de músics per a nens i nenes de 8 i 9 anys (3r i 4t de primària) i un Talleret de músics per a alumnes més grans (de de primària a 4t d’ESO), en aquest cas però, per fer a l’Escola de Música.

Jordi Pau ha explicat que “són cursos d’iniciació perquè els més petits es familiaritzin amb els instruments amb un baix cost i amb una poca dedicació temporal. Llavors, qui ho trobi molt atractiu, potser voldrà incorporar-se al nostre centre amb més dedicació”. La nova oferta ha tingut molt bona acollida per part de les direccions i les AMPA de les escoles.

Bones perspectives

Jordi Pau també ha parlat del bon resultat del cicle de concerts L’Escola al carrer, que repetiran de cara al curs que ve a més poblacions i amb nous formats: “ha estat un molt bon aparador de l’Escola”. Aquesta activitat, sumada a un esforç de la direcció i el professorat per fer més difusió amb, entre d’altres, un nou bloc (http://www.escolamusicaripolles.blogspot.com.es/)  i una pàgina al Facebook, ha fet que actualment es porti un molt bon ritme de matrícules, entre 75 i 80 formalitzacions.

La direcció del centre creu que les perspectives per al curs que ve són bones i que s’incrementarà el número d’alumnes. Per Pau “l’objectiu a curt termini és estabilitzar les dues seus actuals i, si més endavant es poden obrir noves seus, nosaltres encantats”. La plantilla de professorat es mantindrà de cara al curs que ve.

Compartiu-ho amb: