Gairebé un 50% d’adopcions al Refugi d’Animals del Ripollès durant el primer semestre de l’any

16 de juliol de 2013

Com cada estiu, el Refugi d’Animals del Ripollès del Consell Comarcal del Ripollès reforça el missatge per evitar l’abandonament de gats i gossos i incrementa la difusió per fomentar l’adopció responsable, recordant també als propietaris d’animals de companyia que els desparasitin, esterilitzin, vacunin i identifiquin amb el microxip reglamentari. Una tasca que fa amb l’ajuda del voluntaris i voluntàries de l’equipament, així com de l’entitat Animals Vida Digna, que en porta part de la gestió.

Un recordatori que, davant de les dades d’entrades d’animals al Refugi dels darrers mesos, es fa més necessari que mai. Durant el primer semestre de 2013 (gener-juny), ha augmentat considerablement el número d’entrades de gats i gossos al Refugi d’Animals del Ripollès: 88 entrades davant de les 108 que es van registrar durant tot l’any 2012. D’altra banda, però, també han augmentat exponencialment les adopcions (38) i els retorns als propietaris que els havien perdut (20). Així, si durant tot el 2012 el percentatge d’adopcions es va situar en un 36% (amb 39 adopcions), durant el primer semestre del 2013 el percentatge d’adopcions ha arribat al 47% (38 adopcions).

Pel que fa a l’augment d’entrades d’animals, 55 gossos i 26 gats, s’explica per múltiples factors. Un és l’augment del número de gats (26 respecte dels 13 del 2012) i dels animals de caça. També s’explica per la crisi, el coneixement cada vegada més extens de les instal·lacions i la consolidació i millora del servei de recollida.

Els gestors i voluntaris de l’equipament, així com el Consell Comarcal del Ripollès, fan una crida a la sensibilització i a la responsabilitat per part de la població per tal d’evitar que les entrades al Refugi continuïn augmentant. Els interessats a adoptar, acollir o a col·laborar poden escriure un correu electrònic a animals.vidadigna@gmail.com o entrar a la pàgina web www.refugiripolles.net per obtenir més informació.

A punt pel 3r aniversari de la instal·lació

El Refugi d’Animals del Ripollès, inaugurat el 25 de setembre de 2010, dóna servei als 19 municipis del Ripollès i ofereix els serveis de defensa i cura dels animals contra el maltractament i d’alimenatció dels animals vagabunds, una borsa d’adopció dels animals abandonats revisats pel veterinari, fa sensibilització a l’opinió pública perquè tracti correctament els animal i ofereix ajuda per a la recuperació d’animals perduts.

Compartiu-ho amb: