Pep Palos i Marc Grifell, els nous consellers del govern comarcal

17 de juliol de 2013

Pep Palos, alcalde de Sant Pau de Segúries, i Marc Grifell, regidor de Turisme, Fires i Festes i Joventut de l’Ajuntament de Ripoll són els dos nous consellers del Consell Comarcal del Ripollès. Van prendre possessió del càrrec en la sessió plenària que va tenir lloc ahir al vespre. Substitueixen Xavier Cima i Jeroni Marín i, del nou cartipàs del govern comarcal, només quedaran per assignar les Subàrees d’Ensenyament i Cultura, que coordinaran els nous consellers.

Pel que fa a les vicepresidències que tenien Cima i Marín, les ocuparan Joan Manso (vicepresident 2n) i Josep Coma (Vicepresident 4t).

Els nomenaments van ser el més destacat d’un ple de tràmit que, entre d’altres, va aprovar el Compte General de l’exercici econòmic de 2012.  Des del PSC, a l’oposició, van destacar el sanejament de l’ens comarcal i la tranquilitat que això suposa, però van mostrar “preocupació perquè a aquestes alçades de l’any el Consell encara no ha rebut cap transferència per part de la Generalitat i això podria suposar un greu problema per a la tresoreria comarcal”. El president, Miquel Rovira, va dir que “es tracta d’una problemàtica comuna dels 41 consells comarcals catalans a qui la Generalitat deu 75 milions d’euros” i va afegir que si la situació no canvia pot ser que faci una reclamació oficial conjunta amb els presidents de les comarques gironines.

El ple del Consell va aprovar, amb l’abstenció del PSC, una modificació de taxes per encabir la nova oferta de tallers de l’Escola Comarcal de Música del Ripollès. L’ens també va aprovar per unanimitat la modificació de la plantilla de personal del Consell pel traspàs de sis llocs de treball del servei d’assistència juridicoadministrativa i econòmicofinancera a Xaloc de la Diputació de Girona. El traspàs del servei s’ha fet oficial aquest mes de juliol.

Finalment, els tres grups polítics comarcals van aprovar per unanimitat l’adhesió de l’ens al Pacte nacional pel dret a decidir.

Compartiu-ho amb: