17 rutes i 380 usuaris del transport escolar al Ripollès per al curs 2013-2014

6 de setembre de 2013

Uns 380 alumnes d’infantil, primària i secundària del Ripollès faran servir el transport escolar de cara al curs 2013-2014, que arrencarà els propers 12 i 13 de setembre. D’aquests, 305 seran usuaris de transport escolar obligatori, l’interurbà, (alumnes de P3 fins a 4t d’ESO) i 75 de transport escolar no obligatori, és a dir, l’urbà (alumnes de P3 fins a de primària). Enguany els municipis que oferiran transport urbà, de pagament, seran Campdevànol (9 usuaris) i Ripoll (66 usuaris).

El Consell Comarcal del Ripollès posarà en marxa 17 rutes, una menys que l’any passat ja que s’ha eliminat la ruta que portava els alumnes de la Vall del Bac fins als centres educatius de Camprodon, per manca d’alumnes. Del total de rutes que es posaran en funcionament, 5 són a la Vall de Camprodon (Setcases-Camprodon, Molló-Camprodon, Beget-Camprodon, Salarsa-Camprodon i Sant Pau de Segúries-Camprodon); 5 són al Baix Ripollès (Ogassa-Sant Joan de les Abadesses, Les Llosses-Ripoll, Vallfogona de Ripollès-Ripoll, Gombrèn-Campdevànol i Gombrèn-Ripoll); 4 són a la Vall de Ribes (Toses-Ribes de Freser, Queralbs-Ribes de Freser, Campelles-Ribes de Freser i Pardines-Ribes de Freser) i 3 són rutes de transport adaptat per portar els alumnes de la Vall del Ter, la Vall del Freser i Ripoll al Centre d’Educació Especial Ramon Suriñach de Ripoll.

Les rutes i les sol·licituds al web del Consell

El mapa de les rutes, així com les parades i els horaris per arribar a cada centre educatiu es poden trobar detallats a l’apartat d’Ensenyament del web del Consell Comarcal del Ripollès. Des d’aquest apartat també es poden descarregar encara les sol·licituds de transport escolar obligatori i no obligatori (urbà) per aquest curs, les sol·licituds d’ajuts individuals de desplaçament i les normes de funcionament del transport escolar per als usuaris.

Gestió de menjadors escolars i ajuts

D’altra banda, recordem que des del Consell Comarcal del Ripollès també es gestionen els menjadors escolars, enguany de 7 centres educatius del Ripollès, així com les sol·licituds d’ajut i gratuïtat. Fins a dia d’avui, el Consell ha rebut 180 sol·licituds per ajuts sòcioeconòmics i geogràfics de menjadori159 sol·licituds de gratuïtat per al curs 2013-2014. Sol·licituds que encara no s’han resolt i que poden augmentar al llarg del curs.

Compartiu-ho amb: