2a edició de la Marxa Caminem per a l’Envelliment Actiu al Ripollès

17 de setembre de 2013

La setmana que ve, del 23 al 29 de setembre, tindrà lloc la segona edició de la marxa Caminem per a l’Envelliment Actiu al Ripollès 2013. Una activitat organitzada pel Consorci de Benestar Social del Ripollès, els ajuntaments i diferents entitats i associacions de la comarca, adreçada especialment a persones majors de 65 anys, però també oberta a tota la població que vulgui caminar a favor de l’Envelliment Actiu al Ripollès. La marxa es realitzarà a les poblacions de Campdevànol, Camprodon, Ribes de Freser, Ripoll i Sant Joan de les Abadesses.

Es tracta de sortides tranquil·les, on el que importa és arribar a la meta:

Camprodon
Dimecres 25 de setembre de 2013, hora de sortida: 10 del matí.

Recorregut: s’iniciarà a la plaça Santa Maria fins arribar a la Font del Faig (11 del matí), on els participants signaran en el llibre d’honor i a continuació hi haurà esmorzar per a tots. Després es retornarà al punt de partida a la plaça Santa Maria. Per a les persones que vagin en cadira de rodes hi haurà el suport de Creu Roja que farà l’acompanyament durant tot el camí.

Inscripcions: les inscripcions són gratuïtes i es poden fer a la Residència de Camprodon o al Casal de la Gent Gran de Camprodon, del 12 al 25 de setembre. També al lloc de sortida.

Refrigeri: tindrà lloc a mig recorregut, a l’arribada a la Font del Faig, al voltant de les 11 del matí.

Entitats organitzadores: Residència Geriàtrica Municipal de l’Hospital, Casal de la Gent Gran, curs de 4t de l’Escola Doctor Robert de Camprodon, Consell Comarcal, Consorci de Benestar Social del Ripollès i la col·laboració de Creu Roja de la Vall de Camprodon.
 

Campdevànol

Dijous 26 de setembre de 2013, hora de sortida: 11 del matí.

Recorregut: s’iniciarà davant de l’Ajuntament per continuar en direcció a la plaça de la Dansa, Passeig Verdaguer (Font de Can Branques) i finalitzar a la Pista Coberta.

Inscripcions: les inscripcions són gratuïtes i s’han de fer a l’Ajuntament en horari d’oficina a partir del dia 12 i fins al 25 de setembre. També al lloc de sortida.

Refrigeri: tindrà lloc quan es finalitzi el recorregut a la Pista Coberta.

Entitats organitzadores: Residència Assistida i Centre de Dia Comarcal de Campdevànol, Grup Excursionista de Campdevànol i l’Associació Ripollès Cor, Ajuntament de Campdevànol, Consell Comarcal i Consorci de Benestar Social del Ripollès.

Ribes de Freser

Dijous 26 de setembre de 2013, hora de sortida: 10.30 del matí.

Recorregut: s’iniciarà al Passeig Guimerà, passant per darrera de l’Hotel Catalunya, Font de la Margarideta i tornada al punt de sortida. Els usuaris de la Residència només faran el tram del Passeig Guimerà i esperaran la resta de participants a l’arribada.

Inscripcions: les inscripcions són gratuïtes i s’han de fer al Casal de la Gent Gran, a la Residència i a l’Associació de Dones.

Refrigeri: coca i xocolata.

Entitats organitzadores: Associació de Dones de Ribes de Freser, Casal de la Gen Gran, Creu Roja Ripoll i Consorci de Benestar Social del Ripollès.

 

Ripoll

Dijous 26 de setembre de 2013, hora de sortida: 10.30 del matí.

Recorregut: la sortida serà al Pla d’Ordina i es continuarà el recorregut fins arribar a la Font del Tòtil.

Inscripcions: al Club Casal dels Avis de Ripoll, situat al Passeig Comte Guifré s/n, cada dia de 15 a 19 h, també al Casal del a Gent Gran de Ripoll, situat al carrer Dr. Raguer, 20, cada dia de 10 a13.30 h i de 15 a 20 h, a partir del 12 i fins al 25 de setembre, cost d’1 euro per participant i el mateix dia 2 euros.

Refrigeri: a la Font del Tòtil amb coca, xocolata i aigua, al voltant de les 12 del migdia.

Entitats organitzadores: Residència Sant Eudald, Fundació Guifré, Fundació Palau, Club Casal dels Avis de Ripoll, Casal de la Gent Gran de Ripoll, Oficina de Benestar Social i Família de Ripoll, Club Excursionista Ripoll, Ajuntament de Ripoll, Creu Roja, Protecció Civil, Associació de Dones de Ripoll, Consell Comarcal i el Consorci de Benestar Social del Ripollès.

Sant Joan Abadesses

Diumenge 29 de setembre de 2013, hora de sortida: 10.30 del matí.

Recorregut: s’iniciarà al Parc Urbà de Salut, situat a la plaça Barcelona, i es seguirà un itinerari curt amb un recorregut de 2,6 km., amb el punt final al mateix lloc de sortida. Els participants hauran de firmar al control de sortida.

Inscripcions: les inscripcions són gratuïtes i s’han de fer al Centre Cívic El Palmàs de Sant Joan de les Abadesses (obert tots els dies de 4 a 8h de la tarda i dimarts de 10 a 1h), a partir del 12 i fins al 27 de setembre. També al lloc de sortida. El dia de la marxa hi haurà un llistat dels participants per tal de tenir-ne constància.

Refrigeri: tindrà lloc al final de la marxa, al voltant de les 12 del migdia, al Parc de Salut.

Entitats organitzadores: Fundació Emma, Ampa IE Sant Joan de les Abadesses, Protecció Civil, Associació El Ripollès Cor, Casal dels Avis, Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses, Oncolliga, l’Associació de Dones de Sant Joan de les Abadesses, Grup Esplai Somnis, Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses i Consorci de Benestar Social del Ripollès.

Tot el recorregut estarà degudament senyalitzat amb un màxim previst d’una hora de durada i serà accessible per a persones amb dificultats de mobilitat, cadires de rodes, cotxets de nadons… En cas de pluja, s’anul·larà l’activitat.

Per a més informació, es pot consultar el bloc de l'Envelliment Actiu al Ripollès.

Des del Consorci de Benestar Social del Ripollès, els ajuntaments i totes les entitats organitzadores es convida els i les participants a portar la càmera fotogràfica i a enviar un màxim de 5 fotografies al correu electrònic cbsripolles@ripolles.cat, per tal de realitzar una exposició online que es publicarà al bloc de la caminada.

Compartiu-ho amb: