Les comarques del Ripollès i del Conflent s’agermanen

18 de setembre de 2013

Les comarques del Ripollès i del Conflent volen reforçar els seus lligams d’amistat i cooperació i per això faran un agermanament inèdit en el marc de les relacions transfroneteres plurimunicipals. Així ho va aprovar ahir el Consell Comarcal del Ripollès i així ho farà en els propers dies la institució homòloga a la Catalunya Nord, la Communauté de Communes du Conflent.

Segons el president del Consell, Miquel Rovira, “es tracta de formalitzar una relació que ve de lluny entre dos territoris que compartim economia, formes de vida i una mateixa tradició”. El conveni té l’objectiu d’afavorir l’apropament dels habitants de les dues col·lectivitats, aprofundir en l’organització dels serveis municipals i supramunicipals respectius, desenvolupar projectes comuns i afavorir trobades, iniciatives i accions conjuntes en diferents àmbits com l’associatiu, el juvenil, el turístic, el cultural, l’educatiu, l’econòmic i l’esportiu.

La signatura del conveni, que s’ha redactat seguint un model d’agermanament entre pobles europeus, es formalitzarà el proper 5 d’octubre a Ripoll, durant la celebració de l’elecció de la pubilla de Catalunya que acull la vila en motiu de la Capitalitat de la Cultura Catalana.

Aquest va ser un dels punts aprovats per urgència en un ple de tràmit que també va aprovar, com a moció d’urgència, el compromís d’aportacions del Consell Comarcal del Ripollès al Consorci Ripollès Desenvolupament, l’ens comarcal de promoció econòmica. A banda de la quota anual que fa el Consell, que representa un 44% de les aportacions que fan els socis del Consorci, es va aprovar el compromís d’aportar quotes extraordinàries per un valor total de 330.000 euros repartits entre el 2014 i el 2022. Amb aquestes quotes extraordinàries, que també aportaran en percentatge divers la resta de socis, es vol sufragar el dèficit de la institució i assegurar-ne la continuïtat.

Compartiu-ho amb: