Núria acull el VIII Col·loqui Internacional d’Estudis Transpirinencs

27 de setembre de 2013

Els dies 17, 28 i 29 de setembre se celebra a Núria (Queralbs), el VIII Col·loqui Internacional d'Estudis Transpirinencs organitzat per l'Institut Ramon Muntaner, l'IDAPA, el Centre d'Estudis Comarcals del Ripollès i la Diputació de Girona, entre altres. La trobada d'enguany es centrarà en la religió als Pirineus i la seva incidència, al llarg de la història, des de diverses perspectives (etnologia, història, art, economia, turisme, cultura, polítc, etc.). La inauguració es farà avui a les 7 de la tarda i, per part del Consell Comarcal del Ripollès, organisme que hi dóna suport, hi assistirà la Vicepresidenta 1a, Imma Constans.

Els àmbits d'estudi en què s'emmarcaran les comunicacions i aportacions són Paisatges de la religió: cultura material i immaterial vinculada a la religió als Pirineus i La religió en la història pirinenca: continuïtats i ruptures. També hi haurà una taula rodona sobre religió, patrimoni i poder

La trobada, que es podrà seguir en directe via streaminges clourà el diumenge 29, amb una caminada fins a Queralbs pel camí de peregrinatgeexplicant aspectes tècnics, històrics i llegendaris d'aquest camí.

El VIII Col·loqui s'inclou dintre les Jornades Europees de Patrimoni 2013.

Consulteu el programa

Compartiu-ho amb: