Tornen els Punts Joves als instituts del Ripollès

27 de setembre de 2013

Com cada setembre, el Servei de Joventut del Consell Comarcal del Ripollès torna a iniciar el treball amb els alumnes de secundària i batxillerat als insituts de la comarca a través de diferents instruments: els Punts Joves, les dinàmiques i tallers i una exposició temàtica itinerant.

Per una banda, tornen els PIDCES (Punts d’Informació i Dinamització als Centres d’Educació Secundària), aquest curs sota el nom de Punt Jove. A través d’aquest Punt, els tècnics de joventut municipals de Ripoll i Sant Joan de les Abadesses i els compartits per Valls, informen i orienten els joves sobre aspectes d’interès de l’àmbit acadèmic, del lleure, el món laboral, l’ocupació, etc; proposen dinàmiques a través de diferents activitats i fomenten la participació activa dels joves en el seu entorn educatiu i social.

  

PIDCES, ara Punts Jovesals centres Abat Oliba de Ripoll i Institut-Escola de Sant Joan

El Punt Jove es desplaça pels cinc instituts del Ripollès (l’Abat Oliba de Ripoll i l’Escola Vedruna de Ripoll, el de Sant Joan de les Abadesses, el Joan Triadú de Ribes de Freser i el Germans Vila Riera de Camprodon) i es pot trobar a les hores del pati.

D’altra banda, el Servei de Joventut també ofereix dinàmiques i tallers a treballar dins les classes d’ESO, Batxillerats i Cicles Formatius (des de dinàmiques de delegats i de participació fins a xerrades sobre el Servei d’Ocupació de Catalunya) i xerrades i tallers amb professionals externs (sobre la Unió Europea de la Joventut, consum o tallers amb la Creu Roja sobre sexualitat, alimentació, prevenció de consum de drogues, etc.). Unes dinàmiques que gaudeixen d’una molt bona acollida per part dels centres.

Finalment i com cada any, el Servei de Joventut portarà una exposició temàtica pels cinc centres, amb la possibilitat de fer-ne una dinàmica-visita guiada. Aquest curs serà durant el mes de novembre i principis de desembre amb la mostra “Violència masclista amb la parella: desmuntem mites”.

Compartiu-ho amb: