Tornen els Punts Joves als instituts del Ripollès

Portada » Notícies » Noticies » Tornen els Punts Joves als instituts del Ripollès

Tornen els Punts Joves als instituts del Ripollès

Publicat el

Com cada setembre, el Servei de Joventut del Consell Comarcal del Ripollès torna a iniciar el treball amb els alumnes de secundària i batxillerat als insituts de la comarca a través de diferents instruments: els Punts Joves, les dinàmiques i tallers i una exposició temàtica itinerant.

Per una banda, tornen els PIDCES (Punts d’Informació i Dinamització als Centres d’Educació Secundària), aquest curs sota el nom de Punt Jove. A través d’aquest Punt, els tècnics de joventut municipals de Ripoll i Sant Joan de les Abadesses i els compartits per Valls, informen i orienten els joves sobre aspectes d’interès de l’àmbit acadèmic, del lleure, el món laboral, l’ocupació, etc; proposen dinàmiques a través de diferents activitats i fomenten la participació activa dels joves en el seu entorn educatiu i social.

  

PIDCES, ara Punts Jovesals centres Abat Oliba de Ripoll i Institut-Escola de Sant Joan

El Punt Jove es desplaça pels cinc instituts del Ripollès (l’Abat Oliba de Ripoll i l’Escola Vedruna de Ripoll, el de Sant Joan de les Abadesses, el Joan Triadú de Ribes de Freser i el Germans Vila Riera de Camprodon) i es pot trobar a les hores del pati.

D’altra banda, el Servei de Joventut també ofereix dinàmiques i tallers a treballar dins les classes d’ESO, Batxillerats i Cicles Formatius (des de dinàmiques de delegats i de participació fins a xerrades sobre el Servei d’Ocupació de Catalunya) i xerrades i tallers amb professionals externs (sobre la Unió Europea de la Joventut, consum o tallers amb la Creu Roja sobre sexualitat, alimentació, prevenció de consum de drogues, etc.). Unes dinàmiques que gaudeixen d’una molt bona acollida per part dels centres.

Finalment i com cada any, el Servei de Joventut portarà una exposició temàtica pels cinc centres, amb la possibilitat de fer-ne una dinàmica-visita guiada. Aquest curs serà durant el mes de novembre i principis de desembre amb la mostra “Violència masclista amb la parella: desmuntem mites”.