L’Escola Comarcal de Música del Ripollès revifa i comença el curs amb 190 alumnes

18 d'octubre de 2013

L’Escola Comarcal de Música del Ripollès ha començat el curs 2013-2014 amb 190 alumnes, 80 més que els que tenia el curs passat (110). Una xifra que es preveu que augmenti perquè fins a finals de novembre encara es formalitzaran matrícules. La primera valoració de l’inici del nou curs és positiva. Segons el president del Consell Comarcal del Ripollès, Miquel Rovira, “les xifres ens permeten dir que l’Escola reviu. Cal agrair l’esforç de tots per salvar el centre enmig d’aquesta crisi”.

Un esforç que s’ha traduït en abaixar preus, flexibilitzar paquets i acostar la música a les escoles en forma d’extraescolars i que, segons el director de l’Escola, Jordi Pau, “ha suposat una enorme implicació per part del professorat”. Pau agraeix la bona entesa amb les direccions de les escoles, les AMPA i els mestres, així com el suport de les institucions.

Aquest any han augmentat els alumnes que van a l’Escola i que segueixen ensenyament reglat a les dues seus, Ripoll i Sant Joan de les Abadesses: són 90 en front dels 80 del curs anterior. Pel que fa als alumnes d’iniciació musical gratuïta de P4 i P5 (a la foto de sota), la resposta ha estat un èxit. S’ha passat dels 30 alumnes de l’any anterior (només de P5), als 90 d’enguany. Segons Jordi Pau, “l’èxit ha estat traslladar aquesta iniciació musical a les aules perquè els nens no hagin de canviar de centre”. Pau espera que una part d’aquests alumnes acabin entrant en el circuit de l’Escola un cop passin a primària.

Finalment, l’oferta de Tallerets musicals per alumnes de primària ha obtingut la resposta de 10 alumnes, que faran tallers de percussió i de guitarra. Pau explica que “es farà una segona difusió per les escoles perquè creiem que l’activitat pot créixer més”.

Tot plegat suma aquests 190 alumnes, en previsió de creixement, que fan que no perilli la continuïtat de l’Escola i que s’acosti als més de 220 alumnes que havia tingut en els millors cursos. De moment es continuarà amb les 2 seus actuals (Ripoll i Sant Joan de les Abadesses) i amb la mateixa plantilla de 10 professors. També es repetiran els concerts al carrer, ja que van agradar molt a pares i mares, alumnes i municipis, i s’està pensant en novetats com concerts als centres educatius i intercanvis amb altres escoles de música catalanes.

L’Escola disposa d’una pàgina al Facebook i d’un bloc propi http://www.escolamusicaripolles.blogspot.com.es.

Compartiu-ho amb: