Diputació i consells comarcals gironins defensen de nou els ens supralocals

25 d'octubre de 2013

Els presidents dels consells comarcals de la demarcació de Girona es van reunir ahir a Ripoll, en el marc de les trobades periòdiques de coordinació i debat que mantenen els vuit presidents i que se celebren rotativament a cada comarca. Ahir el Ripollès va exercir d'amfitrió. A la trobada, a més, hi va assistir el president de la Diputació de Girona, Joan Giraut. Diputació i consells comarcals es van mostrar a favor de mantenir els consells com a administració supralocal més propera als ciutadans.

Els responsables polítics dels ens comarcals van tractar el tema dels possibles canvis de les lleis estatal i catalana sobre administració local i van deixar palès que són partidaris que a l'hora de voler tirar endavant les agrupacions de serveis públics es tinguin en compte les especificitats territorial i municipal. El president de la Diputació, Joan Giraut, i els presidents comarcals presents, es van mostrar partidaris que siguin els mateixos ajuntaments qui valorin la idoneïtat o no d'agrupar serveis públics o mantenir-se de manera independent. “És l'opció més eficient”, va manifestar Giraut.

La trobada, a més del president de la Diputació gironina, va comptar amb la presència dels presidents comarcals del Baix Empordà, Joan Català; la Selva, Salvador Balliu; Gironès, Jaume Busquets; Garrotxa, Joan Espona, i Ripollès, Miquel Rovira. La resta de presidents comarcals gironins, els de l'Alt Empordà, el Pla de l'Estany i la Cerdanya, van excusar la seva presència a la trobada. En la mateixa reunió, tots els presidents van manifestar la seva satisfacció per la coordinació existent entre els ens en matèria de col·laboració.

Giraut va aprofitar la visita per acostar-se al Consell Comarcal del Ripollès, on va signar el llibre d'honor en presència del president i del vicepresident 2n de l'ens comarcal, Miquel Rovira i Joan Manso respectivament.

Més informació: web Diputació de Girona

Compartiu-ho amb: