Finalitza el concurs “Paraules Viatgeres” del Servei Comarcal de Català i la Unió de Botiguers de Ripoll

5 de novembre de 2013

El concurs de la campanya de dinamització lingüística i comercial "Paraules viatgeres" de la Unió de Botiguers de Ripoll i el Servei Comarcal de Català, adscrit al Centre de Normalització Lingüística de Girona, es va tancar el passat 30 d'octubre. El dimarts que ve, 12 de novembre, a les 18.30h, es donaran a conèixer els guanyadors en un acte que tindrà lloc al Consell Comarcal del Ripollès. De moment, aquí podeu trobar les solucions.

L'acte serà presidit pel president del Consell Comarcal del Ripollès, Miquel Rovira, i el president de la Unió de Botiguers, Josep M. Moreno, que s'encarregaran de lliurar els obsequis als guanyadors. El concurs, adreçat als escolars i a la ciutadania en general, consistia a buscar informació en uns quants dels cartells escampats pels comerços de Ripoll, on s'explicava l’etimologia i la procedència de diverses paraules relacionades amb un producte bàsic de cada establiment.

 

“Paraules viatgeres” ha comptat amb el suport de l’Institut d’Estudis Catalans, ja que els cartells també recordaven el centenari d’aprovació de les Normes ortogràfiques de Pompeu Fabra, gràcies a les quals el català va esdevenir  una llengua moderna.

Compartiu-ho amb: