Acord de pressupost al Consell Comarcal del Ripollès

14 de novembre de 2013

Equip de govern (CiU) i grups comarcals a l’oposició (PSC i ERC) al Consell Comarcal del Ripollès han acordat el pressupost de l’ens comarcal per a l’any 2014. Tal com ha explicat el president del Consell, Miquel Rovira, “la societat ens demana que anem tots a una en aquests moments i així ho hem fet. Govern i oposició ens hem posat d’acord en el model de comarca que volem”.

Per visualitzar l’acord, avui s’ha fet una roda de premsa per fer un avanç del pressupost que s’haurà d’aprovar en el ple d’aquest mes, amb la presència de Rovira i els caps de l’oposició, Enric Pérez (PSC) i Carme Freixa (ERC). Tots tres destacaven que és la primera vegada que es produeix aquesta unanimitat en pressupostos a l’ens comarcal.

Rovira ha explicat que l’equip de govern va decidir fer partícip a l’oposició a l’hora de configurar el pressupost i n’ha destacat “la seva bona predisposició” en les trobades que han mantingut, “on vull destacar el paper del conseller d’Hisenda i Règim Interior, Marc Prat”. El pressupost per al 2014 puja a 7.652.400 euros i és molt similar, lleugerament superior, al del 2013 (7.523.000 euros). “Al Consell hi ha poc marge de maniobra ja que els ingressos són finalistes i no se’n pot canviar el destí, però tot i així govern i oposició hem decidit destinar una partida a reforçar les polítiques socials”.

El Consell aportarà un total de 32.500 euros al Consorci de Benestar Social del Ripollès perquè es destinin a cobrir les necessitats socials que consideri l’entitat. Uns diners que procediran en bona part (25.000 euros) de romanent de tresoreria de l’exercici en curs i de la reducció de les assignacions als grups polítics i de les indemnitzacions a càrrecs electes durant el 2014 (7.500 euros).

Aquesta és la principal novetat que incorporaran els números del Consell Comarcal del Ripollès, que es presentaran en el ple del dimarts de la setmana que ve, 19 de novembre. Consulteu l'ordre del dia

Compartiu-ho amb: