Dinàmiques i exposició sobre la violència masclista als instituts del Ripollès

22 de novembre de 2013

El Servei de Joventut del Consell Comarcal del Ripollès va començar el setembre passat el treball amb els joves als 5 instituts de la comarca a través dels Punts Joves i aquest mes de novembre ha encetat les dinàmiques i els tallers. La principal dinàmica que s’ha dut a terme aquest mes, adreçada a alumnes de 4t d’ESO, ha estat sobre la prevenció de la violència masclista. I és que el dia 25 de novembre es commemora el dia mundial per a la seva eliminació. Llegiu el manifest institucional al qual s’adhereix el Consell Comarcal del Ripollès.

Els tècnics comarcals de joventut han rebut una formació prèvia a càrrec del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consorci de Benestar Social del Ripollès i fan la dinàmica al voltant de l’exposició de l’Insitut Català de les Dones “Violència masclista amb la parella: desmuntem mites”. La mostra proposa la revisió d’alguns mites associats a l’amor romàntic i a la violència masclista i, alhora, ofereix idees per transformar-los i avançar cap a unes relacions lliures d’aquesta violència.

El 8 i el 14 de novembre l’exposició i la dinàmica van fer-se a la Secció d’Institut Germans Vila Riera de Camprodon i a l’Institut-Escola de Sant Joan de les Abadesses i aquesta setmana, el 18 i el 22 de novembre, s’han fet a l’Institut Abat Oliba de Ripoll (a les fotografies).

Xerrades d’Europe Direct Girona

La recent estrenada oficina d’Europe Direct Girona, ubicada al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona, també serà present a les aules dels alumnes de secundària ripollesos per explicar informació i recursos sobre la Unió Europea als joves. (el 28 de novembre a Sant Joan de les Abadesses i el gener a l’Institut Abat Oliba de Ripoll).

Finalment i també en el marc dels Punts Joves, els tècnics comarcals de Joventut també realitzaran tallers sobre Internet i dinàmiques de delegats i de consum.

Compartiu-ho amb: