L’Arxiu Comarcal presenta una exposició sobre el treball industrial del primer terç del segle XX

13 de desembre de 2013

Avui, divendres 13 de desembre, a les 18h, l'Arxiu Comarcal del Ripollès presentarà l'exposició «El món del treball industrial a la Catalunya del primer terç del segle xx: les llavors de la revolució», que forma part de les exposicions itinerants de l’Arxiu Nacional de Catalunya. Ho farà des del Museu Etnogràfic de Ripoll, on es podrà visitar la mostra fins al 6 de gener de 2014.

La mostra consta d’una cinquantena de fotografies que pretenen explicar el rerefons social del procés de la industrialització, el qual va propiciar la lluita dels obrers i obreres catalans per aconseguir unes condicions de vida i de treball dignes i el reconeixement dels seus drets socials.

La fotografia (Fons Brangulí/ANC) és de juny de 1931. S'hi pot veure un obrer de 78 anys premiat per la Caixa de Pensions amb una pensió de 5 pessetes diàries

 

Més informació: web de l'Arxiu Comarcal del Ripollès

Compartiu-ho amb: