Agricultura localitza un niu de vespa velutina al Ripollès

14 de gener de 2014

Avui els Agents Rurals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural han pogut enretirar amb èxit el segon niu de vespa velutina detectat a Catalunya, concretament als afores de Ripoll (Ripollès). La retirada d’aquest niu és important per poder-lo utilitzar com a prova pilot per testar les millors tècniques d’eliminació i alhora extreure informació sobre el comportament de l’espècie.

Aquest és el segon niu que es localitza d’aquesta espècie invasora, després que es detectés el primer a la Vall d’en Bas ( Garrotxa) el passat mes de desembre. El procés de retirada l’han fet membres del Grup de Suport de Muntanya del Cos d’Agents Rurals i efectius de la comarca del Ripollès, garantint les màximes mesures de seguretat, tenint en compte les dificultats d’accés al niu, situat a la en la part alta d’un roure, a uns 17 metres.

Més informació Sala de premsa de la Generalitat de Catalunya

Compartiu-ho amb: