El Ripollès decidirà com es farà la regulació de la propera temporada de bolets a través d’una comissió

22 de gener de 2014

Aquest dilluns passat, el director general del Medi Natural i Biodiversitat de la Generalitat de Catalunya, Antoni Trasobares, va encapçalar a Ripoll una sessió informativa sobre la regulació de la propera temporada de bolets al Ripollès. Ho va explicar ahir al vespre, al final del ple del Consell, el president Miquel Rovira, que va afegir que va ser una reunió molt participativa, on van assistir alcaldes i alcaldesses, ramaders, ADF, propietaris forestals privats i tècnics, entre d’altres.

De la sessió se’n va sortir amb un missatge clar: serà la pròpia comarca, a través d’una comissió tècnica, qui decidirà com ha de funcionar la regulació al Ripollès. Ho farà de bracet amb l’administració, que en posarà les bases i que en gestionarà l’aplicació (cartells, senyalització, seguretat, expedició dels abonaments…) a través de l’empresa pública Forestal Catalana.

En un termini de quinze dies la comissió, amb una nodrida representació de diferents agents de la comarca, ja estarà creada i començarà a funcionar per tenir la regulació enllestida abans de la propera temporada de bolets, que s’iniciarà aquesta tardor que ve. La comissió treballarà amb Medi Natural per decidir preus, formes (carnet, taxa, llicència) i com es podrà obtenir (segurament a través d’internet, a l’oficina del DAAM de Ripoll, a ajuntaments i al propi Consell Comarca del Ripollès).

Rovira va destacar la bona predisposició del territori i que es tindran en compte totes les opinions. Al Ripollès es regularan un toal de 6.270 hectàrees de forests públiques, majoritàriament en els termes municipals de Molló i Setcases.

 

La renúnia del conseller Marc Prat

El punt més destacat del ple d’ahir va ser la renúncia del conseller comarcal d’Hisenda i Règim Interior, Marc Prat i Arrey (a la foto, parlant), per motius professionals. L’alcalde de Ribes i cap de gabinet del president de la Diputació de Girona, tanca una etapa de sis anys i mig al Consell Comarcal, els dos i mig darrers a l’equip de govern. Prat va deixar clar que continua els seu “compromís amb la comarca” i que se’n va satisfet per la feina feta, sobretot després de l’aprovació del pressupost del 2014 per unanimitat. Encara no s’ha confirmat qui serà el seu substitut, que haurà de prendre possessió del càrrec en el proper ple del mes de març.

El ple del Consell d’ahir al vespre també va aprovar la revisió del Pla d’Assistència i Suport en matèria de protecció civil (PAS) del Ripollès i va donar suport a la moció de l’Ajuntament de Ripoll pel rebuig a la proposta de Llei del Ministeri de Justícia, que fa una redistribució dels jutjats i amenaça amb la desaparició del de Ripoll.

Compartiu-ho amb: