El Ripollès també diu prou a les retallades al món local proposades per l’Estat

5 de febrer de 2014

El president de l’Associació Catalana de Municipis, Miquel Buch, va ser ahir a les comarques de la Cerdanya i el Ripollès per reunir-se amb els respectius alcaldes, alcaldesses i presidents de consells comarcals. L’objectiu era conèixer de primera les preocupacions dels municipis, però també, i sobretot, explicar els efectes que la LRSAL (Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local) que ha gestat l’Estat Espanyol pot tenir sobre l’àmbit local.

Buch va dir que “el que més ens preocupa és la involució que està mostrant el Partit Popular amb una llei que, amb el pretext de reorganitzar el món local, suposarà una retallada de serveis als ciutadans”. L’ACM clar que els més de 8.000 ajuntaments de l’Estat Espanyol estan fent la feina, fins i tot la que no els pertoca: “actualment prestem un 25% més de serveis que no ens corresponen i, per contra, som l’administració que rebem la part més petita dels impostos, només un 13%”. També va afegir que els ajuntaments no són costosos ja que només generen poc més del 4% del dèficit.

El president de l’ACM va explicar que amb la delegació de competències dels ajuntaments cap a les comunitats autònomes que proposa la Llei, els consistoris deixaran de prestar serveis imprescindibles per al benestar dels ciutadans com són les escoles bressol, l’atenció bàsica a les persones i les polítiques d’ocupació, àmbits en els quals els ajuntaments han inverit 2 mil milions d’euros en els últims tres anys.

Per tot això, Buch va sentenciar que buscaran els mecanismes per portar la LRSAL al Constitucional i per això busquen la complicitat del territori. Complicitat que van trobar al Ripollès. Miquel Rovira va concloure que “els 947 municipis i els consells comarcals que els representen hem d’estar més units que mai per reivindicar el paper del món local”.

En finalitzar la trobada, Rovira, Buch i els alcaldes i alcaldesses presents van fer-se la fotografia reivindicativa amb els cartells que sentencien El món local diu prou.

Compartiu-ho amb: