8 de març, Dia Internacional de les Dones

6 de març de 2014

Aquest proper dissabte, 8 de març, el Ripollès s'afegeix a la commemoració del Dia Internacional de les Dones amb actes en diversos municipis (podeu consultar l'Agenda d'Activitats del mes de març). El Consell Comarcal del Ripollès, un any més, subscriu el manifest del 8 de març aprovat pel món local: la FCM, l'ACM i les quatre diputacions provincials catalanes, a favor de la lluita per la igualtat de gènere des de totes les institucions i agents socials.

Un manifest que rebutja les situacions que dificulten el ple desenvolupament de les dones i denuncia marcs legals recents que retallen drets de les dones o la igualtat efectiva amb els homes. És el cas de la nova Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL), que amenaça amb retallades als serveis municipals adreçats a la promoció de les dones o a l'atenció de les víctimes de violència masclista. També és el cas de la reforma del Govern de l'Estat de la vigent Llei de Salut sexual i reproductiva, que suposa un pas enrere en la llibertat de les dones i el dret a decidir sobre el seu propi cos.

Llegiu el manifest sencer aquí

Llegiu el manifest de l'Insitut Català de les Dones

El Consell Comarcal del Ripollès és un dels ens impulsors del Pla de polítiques de gènere al Ripollès i dóna suport i felicita la tasca de serveis com el d'Atenció i Informació a la Dona del Consorci de Benestar Social del Ripollès.

Compartiu-ho amb: