15 de març, dia mundial de les persones consumidores

13 de març de 2014

El dissabte 15 de març se celebra el Dia Mundial de les Persones Consumidores. És per això que des del Consell Comarcal del Ripollès es fa una crida a conèixer els drets i els deures com a persona consumidora i recorda el servei que presta l’Oficina Comarcal d’Informació al Consumidor (OCIC).

A través de l’OCIC es poden presentar telemàticament queixes, reclamacions i denúncies (cliqueu aquí). També es pot fer de manera presencial, els dilluns i els dimecres d’11 a 15h amb cita prèvia (972 70 32 11 o consum@ripolles.cat).

Tal com explica l’Agència Catalana del Consum, som persones consumidores i usuàries quan comprem un producte o contractem un servei en un àmbit aliè a una activitat empresarial o professional. Com a persones consumidores tenim dret a la protecció de la salut i a la seguretat, la protecció dels interessos econòmics i socials, la indemnització i reparació de danys; la protecció jurídica, administrativa i tècnica; la informació, l’educació i la formació; la representació, la consulta i la participació, així com els drets lingüístics.

Compartiu-ho amb: