El secretari d’Universitats reivindica la importància dels estudis universitaris des de Ripoll

13 de març de 2014

45 alumnes de 2n de batxillerat de l’Institut Abat Oliba de Ripoll, alguns professors i els tècnics de joventut del Ripollès, així com el conseller comarcal d’Ensenyament, han participat aquest migdia a la xerrada per a futurs universitaris que ha tingut lloc al casal de joves El Galliner de Ripoll.

El president del Consell Comarcal del Ripollès, Miquel Rovira, ha donat la benvinguda i ha donat pas al secretari d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya, Antoni Castellà, que ha parlat del sistema universitari català, format per 12 universitats que en conjunt ofereixen 450 graus i 500 màsters.

“L’actiu més important que tindreu a la vida és la vostra formació, això ningú us ho podrà prendre”. Amb aquestes paraules Castellà ha volgut destacar la importància de cursar estudis universitaris. “L’atur juvenil es situa al voltant del 50%, però si ens fixem amb l’atur entre els joves llicenciats, aquest és de l’11%”, ha afegit. Castellà també ha parlat de la qualitat de les universitats catalanes: “de les 30.000 universitats del món, n’hi ha 5 de catalanes entre les 200 primeres i 2 entre les 100 primeres”.

La xerrada ha continuat amb una explicació sobre l’accés a la universitat a càrrec del secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Claudi Alsina, i ha finalitzat amb una xerrada sobre les beques i ajuts existents a càrrec del director executiu de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i Recerca (AGAUR), Pere Pardo.

Compartiu-ho amb: