El ple nomena nou conseller i aprova sis mocions de suport

19 de març de 2014

Xavier Perpinyà i Colomer, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Ribes de Freser, va ser nomenat ahir al vespre nou conseller comarcal en substitució de Marc Prat i Arrey, que va presentar la renúncia en el ple del mes de gener.

Perpinyà ja figurava com a conseller suplent de Marc Prat a la llista de consellers electes i suplents aprovada per la Junta Electoral Provincial el juny de 2011 i ha acceptat el càrrec. Les seves funcions s’aprovaran en el proper ple. L’Àrea d’Hisenda i Règim Interior, que fins ara encapçalava Prat, passarà a encapçalar-la el president, Miquel Rovira.

El nomenament va obrir un ple de tràmit del Consell Comarcal del Ripollès en què es van aprovar les bases reguladores i la convocatòria per a l’atorgament d’ajuts de menjador adreçats a l’alumnat d’ensenyament obligatori i de segon cicle d’educació infantil del Ripollès per al curs 2014-2015. També es va aprovar obrir la convocatòria per a l’atorgament d’ajuts individuals de desplaçament per al curs actual, 2013-2014.

 

PleCCR18-03-14web

 

Administració sanejada

El ple va donar compte d’un seguit de punts econòmics, com ara l’estat d’execució del pressupost fins al quart trimestre del 2013 o la liquidació del pressupost de l’exercici anterior, que van demostrar “la bona tasca dels serveis econòmics”, segons govern i oposició. I és que l’exercici anterior es va tancar amb romanent positiu i s’acompleixen tots els objectius d’estabilitat pressupostària. No obstant això, el deute pendent de la Generalitat, que se situa al voltant del milió d’euros, fa que no es pugui disposar d’aquest romanent per destinar-lo a reforçar serveis.

Comitè d’enllaç de l’agermanament entre el Ripollès i el Conflent

Ahir també es van ratificar els membres del comitè d’enllaç paritari de l’agermanament entre el Ripollès i el Conflent, formalitzat l’octubre passat, que estarà format per tres membres polítics i dos de la societat civil de cada comarca. Seran, per part del Ripollès: el president i els vicepresidents 2n i 4t del Consell, Miquel Rovira, Joan Manso i Josep Coma respectivament; Laura Vidal i Aleix Fàbregas. I per part del Conflent: les alcaldesses de Fontpedrosa i Vilafranca del Conflent, Arlette Bigorre i Huguette Teuliere respectivament; l’alcalde de Pi, Gérard Rabat; Enric Balaguer i Michel Morera.

Aquest comitè es va reunir per primera vegada el dilluns 10 de març a Figueres (veure la foto) i va decidir fixar dues trobades a l’any. La propera serà entre els mesos de setembre i octubre al Ripollès. També va acordar una participació ripollesa, per part de joves i d’entitats, a les diades del Conflent dels propers 27, 28 i 29 de juny. En l’àmbit esportiu, es va parlar d’organitzar una cursa transfronterera i de fer un intercanvi de corredors en les diverses proves que es disputen a una i altra comarca. I en l`àmbit turístic, es vol fer un intercanvi de les activitats culturals i esportives més rellevants d’ambdues comarques i editar un fulletó conjunt.

Aprovació de 6 mocions de suport

Finalment, el ple d’ahir va aprovar diverses mocions de suport: a la candidatura per a la declaració de patrimoni mundial de la UNESCO de la Portalada del Monestir de Santa Maria de Ripoll, a la campanya de recollida de signatures ‘Signa un vot per la independència’ de l’Associació de Municipis per la Independència, a la tramitació del conflicte en la defensa de l’autonomia local contra la LRSAL presentada per l’ACM, a l’atorgament de la Creu de Sant Jordi al senyor Eudald Maideu i Puig, al Manifest sobre la proposta de revisió de les demarcacions notarials i registrals i, finalment, una moció de suport a les persones afectades per la compra de participacions preferents.

Consens pel Parc Natural i per la regulació de la temporada de bolets

En el torn de precs i preguntes, el president del Consell, Miquel Rovira, va informar sobre els avenços en la creació del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, un procés liderat des de la Generalitat, que tot seguit engegarà una ronda de contactes amb els ajuntaments per informar dels passos a seguir. “Si tot va bé, el gener de 2016 ja podrem fer la declaració de Parc Natural”, va dir Rovira, que va afegir que la Generalitat valora molt el consens i el suport de tots els agents del territori, així com la feina ja feta per ens com els consorcis d’Espais d’Interès Natural i Ripollès Desenvolupament.

Consens que també demana el Consell a l’hora de regular la propera temporada de bolets. “Si no hi ha un acord per tirar-ho endavant per part dels 19 ajuntaments de la comarca, la proposta no avançarà”, va avisar Joan Manso, conseller responsable de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat. Ara s’està a l’espera que el departament de Medi Natural estableixi unes primeres bases de la regulació per decidir com aplicar-la al Ripollès.

 

Compartiu-ho amb: