Exposició “La Guerra Civil 1936-1939. Propaganda, lluita i desenllaç” a Ripoll

20 de març de 2014

El Museu Etnogràfic de Ripoll, juntament amb l’Arxiu Comarcal del Ripollès, es complauen a presentar l’exposició temporal «La Guerra Civil 1936-1939. Propaganda, lluita i desenllaç», en commemoració dels 75 anys del final del conflicte. Es podrà veure al Museu del 21 de març al 12 de maig.

Estarà formada per objectes, cartells i imatges relacionats amb la Guerra Civil, que provenen de diverses institucions. S’hi podrà contemplar una mostra de l’armament fabricat a la vila i diversos objectes que conserva el museu relacionats amb els bombardeigs a la població. També s’hi podrà veure material abandonat pels combatents durant la reculada de l’exèrcit republicà, cedit per l’exposició «La retirada», de Camprodon. Paral·lelament, s’hi exposaran una quarantena de cartells de propaganda de la mostra itinerant «Cartells de la Guerra Civil a Catalunya», de l’Arxiu Nacional de Catalunya, i una selecció d’imatges dels fons fotogràfics de l’Arxiu Comarcal del Ripollès i de l’exposició «La retirada».

La inauguració serà avui divendres 21 de març, a les 19.00 h, al Museu Etnogràfic de Ripoll. En el transcurs de l’acte, la historiadora Olga Camps farà una visita comentada.

 

És una informació de l'Arxiu Comarcal del Ripollès

Cartell Llibertat! (1936), de Carles Fontseré. Forma part de l'exposició "Cartells de la Guerra Civil a Catalunya" de l'Arxiu Nacional de Catalunya.

Compartiu-ho amb: