Nou gestor del servei de recollida de gossos abandonats a la comarca del Ripollès

20 de març de 2014

El Consell Comarcal del Ripollès ha adjudicat la gestió del ‘Servei de recollida de gossos abandonats de la comarca del Ripollès’ a l’empresa Stone Abbey de Ripoll. L’adjudicació es va decidir el dimarts 18 de març, un cop tancat el termini del concurs públic obert el mes de febrer passat a causa de la renúncia del fins ara adjudicatari, l’empresa Residència Canina Can Pujol. Aquesta empresa havia subrogat part de la gestió a l’Associació Animals Vida Digna el març de 2012, entitat que també s’ha presentat al concurs públic.

El concurs s’ha tramitat seguint el procediment legalment establert, tenint en compte que el Consell Comarcal del Ripollès valora prioritàriament el benestar dels gossos i la promoció de les adopcions i la seva ràpida inserció en una llar. L’administració va intentar millorar els plecs de contractació anteriors, en base a l’experiència adquirida durant la vigència de l’actual contracte, i va establir cinc criteris d’índole diferent a tenir en consideració per l’adjudicació del contracte. Es poden consultar aquí

Al concurs es van presentar dues ofertes. Stone Abbey ha obtingut una puntuació total de 55 punts, en front dels 0 punts de l’Associació Animals Vida Digna. La concessió és per tres anys amb un pressupost anual de 33.710,45 euros (IVA inclòs).

Els plecs reguladors de la contractació exigeixen la contractació dels serveis veterinaris i detallen els serveis a prestar d’acord amb la normativa sectorial d’aplicació.

La competència del Consell Comarcal només contempla la recollida i el control de gossos abandonats o perduts i la gestió del corresponent servei per delegació dels ajuntaments de la comarca. Els gats i els altres animals abandonats sempre han estat exclosos de la contractació del servei. No obstant això i a petició de l’Associació Animals Vida Digna, se’ls va autoritzar la instal·lació d’una caseta de gats, de la seva propietat, al Refugi. La gestiona la pròpia entitat.

El Consell Comarcal del Ripollès lamenta que, enmig del concurs i entorpint el procés, s’hagi iniciat una campanya de recollida de signatures que, si bé s’han aconseguit d’una manera legítima, ha estat sota premisses falses i que al llarg d’aquesta nota de premsa es rebaten.

El Consell Comarcal del Ripollès sempre ha valorat de manera molt positiva la tasca duta a terme per l’entitat Associació Animals Vida Digna al Refugi d’Animals del Ripollès i lamenta que hagi renunciat a optar a una bona puntuació presentant una oferta de mínims.

Ara bé, afirmar que el Consell no vol que una entitat animalista gestioni el Refugi és oblidar intencionadament que precisament l’entitat Associació Refugi d’Animals del Ripollès, origen de l’actual Associació Animals Vida Digna, va prestar aquest servei justament després de resultar adjudicatària d’un concurs públic, abans de l’existència de les actuals instal·lacions, inaugurades el setembre de 2010.

El Consell Comarcal del Ripollès espera que a partir d’ara es deixi fer la feina als nous gestors sense haver d’entrar en cap més controvèrsia.

Compartiu-ho amb: