El Servei de Català del Ripollès i La Veu de Sant Joan recorden Joan Vinyoli amb un programa especial

24 d'abril de 2014

Enguany celebrem l’Any Vinyoli, que commemora el centenari del naixement d’aquest poeta (Barcelona, 1914-1984). Per recordar-lo, el Servei de Català del Ripollès (SCC del Ripollès) i La Veu, emissora municipal de Sant Joan de les Abadesses, han organitzat una recitació de poesia que es va emetre el dia de Sant Jordi. Hi han participat alumnes i amants de la poesia, cadascun dels quals ha triat un poema i l’ha gravat.

De formació autodidacta, Vinyoli concep la poesia com una eina d’indagació i coneixement sobre un mateix i sobre el món, i també com una forma de realització espiritual. La seva lírica és deutora del romanticisme alemany i el postsimbolisme, i evoluciona progressivament cap a una poesia metafísica i existencial empeltada d’un realisme de caire experiencial i moral. La poesia és, per a Vinyoli, una via d’arrelament en la realitat, i el mitjà òptim de salvació per superar l’estat d’indigència que el poeta creu inherent a la condició humana.

Un programa del CPNL del Ripollès i La Veu, amb les veus de Ramon Alabau, Jordi Canelles, Florenci Crivillé, Ramon Cotrina, Maria Carme Freixa, Joana Gaja, Núria Gayolà, Montse Guix, Marta Mercader, Sara Puertas, Carles Sánchez, Glòria Vilanova, Dolors Vilaplana i Jordi Vilarrodà. El programa també inclou un poema recitat pel mateix poeta.

Escolteu-lo aquí

 

És una informació del Servei de Català del Ripollès i La Veu de Sant Joan

Compartiu-ho amb: