Es lliuren els XXIII Premis Joan Triadú, marcats per l’alta participació i la qualitat dels treballs

24 d'abril de 2014

Un any més, la sala d’actes del Consell Comarcal del Ripollès s’ha omplert de gom a gom per acollir, aquesta tarda, el lliurament dels Premis Literaris Infantils i Juvenils Joan Triadú, que enguany han arribat a la 23a edició.

En la presentació, Miquel Rovira, president del Consell, acompanyat del conseller comarcal de Cultura, Marc Grifell, ha destacat “la bona salut” d’aquests premis, que han gaudit d’una alta participació. Rovira ha fet referència a l’esperit reivindicatiu amb què aquest any s’ha celebrat la Diada de Sant Jordi i tots els actes relacionats. “Hem de lluitar contra el drac que ens oprimeix, l’Estat espanyol, i ho hem de fer amb les nostres eines més preuades: la llengua, la cultura, i pujant aquesta generació de nens, nenes i joves que tenim avui aquí i que participen en el seu entorn, fent créixer els pobles, la comarca i el país”. Rovira ha recordat també la figura de l’escriptor, crític literari i pedagog ribetà Joan Triadú.

Enguany el jurat, format per membres destacats de l’àmbit educatiu, cultural i literari del Ripollès: Toni Pujals, Maria Perramon, Alícia Pujol i Daniel Palomeras, ha hagut d’avaluar 148 treballs, que han arribat al Consell després de la preselecció feta pels propis centres educatius. Igual que l’any passat, s’ha comptat amb la participació d’alumnes dels 18 centres educatius (escoles, instituts i seccions d’institut) del Ripollès.

Aquest any hi ha hagut un total de 27 premiats en poesia i prosa en les diferents categories en què es divideix el certamen: categoria A (3r i 4t primària), categoria B ( i primària), categoria C (1r i 2n d’ESO), categoria D (3r i 4t d’ESO i Batxillerat) i els premis especials per als alumnes del Centre d’Educació Especial Ramon Suriñach de Ripoll. Tots ells han rebut com a obsequi un llibre i un diploma i, els primers premis de poesia i prosa de la categoria D, un xec de 100 euros cadascun. Consulteu la llista dels premiats 

Durant l’acte, seguit pels alumnes premiats, familiars i amics, els rapsodes Ramon Alabau i Roser Capdevila han posat veu als textos dels primers premiats de cada categoria.

Tots els treballs es podran llegir en breu en aquest enllaç

Compartiu-ho amb: