El Ripollès se sumarà a l”European clean up day” amb una acció de neteja a les fonts de Camprodon

28 d'abril de 2014

En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus de l’Agència de Residus de Catalunya, a la qual se suma cada any el Consell Comarcal del Ripollès, enguany es celebren unes jornades de neteja de boscos, parcs i diferents paratges naturals. Es faran al voltant del 10 de maig de 2014, dia en què es commemorarà el gran European Clean Up Day

Aquest dia és durà a terme una acció comuna a tota Europa, sota el nom de Let’s Clean Up Europe, que vol conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure la recollida d'aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc.

El Consell Comarcal del Ripollès també s’hi sumarà amb una acció de neteja a Camprodon, a petició dels usuaris i usuàries del Parc Urbà de Salut de Ritortell que cada setmana participen a la sessió d’exercici físic que hi fa un tècnic del Consell. El proper dimecres 7 de maig, a les 10 del matí, en lloc de dur a terme la sessió, els veïns i veïnes que s’acostin al parc sortiran en direcció a algunes de les fonts del municipi per netejar l’entorn en el marc de l’acció anomenada Cuidem les fonts de Camprodon.

Per tal de fer-ho, l’Agència de Residus de Catalunya (ACR) ha proporcionat material al Consell perquè sigui utilitzat pels participants a l’acció: armilles identificadores, bosses de , guants protectors i jocs d’etiquetes per identificar els residus recollits.

L’acció es documentarà amb fotografies de l’abans i el després i se’n donarà compte a l’ACR, que farà un recull de totes les activitats que es facin arreu de Catalunya.
D’aquesta manera el Consell Comarcal del Ripollès se suma al missatge europeu de prevenció de residus, d’allargar la vida útil dels materials i de recordar la importància de fomentar la recollida selectiva per tal de facilitar el reciclatge posterior dels residus.

Compartiu-ho amb: