El Ripollès se suma a la crida per fer la llangonisseta solidària més llarga del món

3 de juny de 2014

Farem la llangonisseta solidària més llarga del món. Sota aquest títol, l’AMPA de l’Escola Ramon Suriñach de Ripoll i l’Associació de Carnissers i Xarcuters del Ripollès realitzaran una activitat per recaptar fons destinats a reforçar els monitors/es i altres necessitats dels nens i nenes amb discapacitat d’aquest centre públic d’Educació Especial de Ripoll, que acull alumnes de tota la comarca del Ripollès.

El repte és aconseguir fer una llangonisseta d’una sola peça, elaborada amb tripa natural, de 1.126 metres, coincidint amb els anys d’existència del monestir de Santa Maria de Ripoll. Precisament aquest serà l’emplaçament escollit per dur a terme l’activitat. S’instal·laran quatre taules a la plaça de davant del monestir, damunt les quals s’anirà col·locant la llangonisseta de manera que quedi la forma de les quatre barres. Així s’aconseguirà una imatge única, i és que just a darrere hi quedarà la Portalada de Ripoll, candidata a esdevenir Patrimoni Mundial UNESCO 2014.

Per fer l’elaboració, que començarà a les 8 del matí, es compta amb la col·laboració del Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de les comarques gironines i l’Escola de Capacitació Agrària (ECA) de l’Empordà (Monells), que hi donaran suport tècnic, mentre que els ramaders de la zona cediran porcs del Ripollès. De fet, totes les entitats i associacions que participaran en aquesta jornada (trabucaires, grallers i geganters, animadors infantils, dansaires, grups musicals…) ho faran de manera gratuïta.

Un cop la llangonisseta estigui feta, les racions es couran a la brasa a la plaça de l’Ajuntament, i es podrà degustar per esmorzar o per dinar acompanyada de pa amb tomàquet, mongetesaigua, cervesa i una poma de Girona. Un menú de 4 euros possible gràcies a la col·laboració desinteressada d’empreses i entitats com cervesa Moritz, Mongetes de Santa Pau, Rupsa i el gremi de flequers.

Tot aquell que l’hagi encarregat també podrà recollir el seu tros de llangonisseta, que ja es pot començar a reservar per metres (6 euros cada metre) a diferents establiments del mateix municipi (Ca la Magda, Can Constans, Can Pineda, Carles i Mila, Museu Etnogràfic de Ripoll, Oficina de Turisme i Bar El Punt) i també a través del Gremi gironí.

El Consell Comarcal del Ripollès i el Consorci Ripollès Desenvolupament fan una crida a la participació per tal de poder recaptar fons per una bona causa.

Compartiu-ho amb: