Agermanament Ripollès i Conflent

18 de juny de 2014

AGERMANAMENT ENTRE EL RIPOLLÈS I EL CONFLENT

 

   

El 5 d'octubre de 2013 es va signar un conveni d’agermanament inèdit entre dos ens supramunicipals a una i altra banda de la frontera, el Ripollès i el Conflent. El van formalitzar els presidents del Consell Comarcal del Ripollès, Miquel Rovira, i el president de la Comunitat de Municipis del Conflent i alcalde de Prada, Jean Castex.

 

Ho van fer a l’Ajuntament de Ripoll, acompanyats d’alcaldes i alcaldesses d’ambdues comarques. Per part del Conflent: les alcaldesses de Fontpedrosa i Vilafranca de Conflent, Arlette Bigorre i Huguette Teuliere respectivament i l’alcalde de Pi, Gerard Rabat; per part del Ripollès, els alcaldes de Ripoll, Campdevànol i Molló, Jordi Munell, Joan Manso i Josep Coma respectivament i l’alcaldessa de Queralbs, Imma Constans. També es va comptar amb la presència de consellers/es comarcals i regidors/es de Prada, Fontpedrosa i de Ripoll.

D'aquesta manera, les comarques del Ripollès i del Conflent reforcen els seus lligams d’amistat i cooperació. El conveni l’objectiu d’afavorir l’apropament dels habitants de les dues col·lectivitats, aprofundir en l’organització dels serveis municipals i supramunicipals respectius, desenvolupar projectes comuns i afavorir trobades, iniciatives i accions conjuntes en diferents àmbits com l’associatiu, el juvenil, el turístic, el cultural, l’educatiu, l’econòmic i l’esportiu.

 

LA COMUNITAT DE MUNICIPIS DEL CONFLENT

La Comunitat de Municipis del Conflent és un ens jove. Es va crear el 2009 i des de l'1 de gener de 2014 agrupa 34 municipis de la comarca nord-catalana, que sumen 13.588 habitants. L’objectiu és optimitzar i afavorir la promoció del territori i actuar mancomunadament en àmbits com l’urbanisme, el desenvolupament econòmic, la infància i la joventut, el medi ambient i el turisme. Veure el vídeo de presentació de la Comunitat

 

EL COMITÈ PARITARI D'ENLLAÇ

Cada comarca ha establert un grup de persones per treballar de manera periòdica per dotar l'agermanament de contingut. Un comitè d'enllaç paritari, que es va trobar per primer cop el 10 de febrer de 2014 a Figueres, que està format per tres membres polítics i dos de la societat civil de cada comarca. Són, per part del Ripollès: el president i els vicepresidents 2n i 4t del Consell, Miquel Rovira, Joan Manso i Josep Coma respectivament; Laura Vidal i Aleix Fàbregas. I per part del Conflent: les alcaldesses de Fontpedrosa i Vilafranca del Conflent, Arlette Bigorre i Huguette Teuliere respectivament; l’alcalde de Pi, Gérard Rabat; Enric Balaguer i Michel Morera.

El comitè s'ha fixat dues trobades l'any. En la primera trobada, el febrer passat, es va acordar una participació ripollesa, per part de joves i d’entitats, a les diades del Conflent dels propers 27, 28 i 29 de juny. En l’àmbit esportiu, es va parlar d’organitzar una cursa transfronterera i de fer un intercanvi de corredors en les diverses proves que es disputen a una i altra comarca. I en l`àmbit turístic, es vol fer un intercanvi de les activitats culturals i esportives més rellevants d’ambdues comarques i editar un fulletó conjunt.

 

LES ACCIONS

5 octubre de 2013: signatura del conveni d'agermanament entre el Ripollès i el Conflent a l'Ajuntament de Ripoll. Més informació

27, 28 i 29 de juny de 2014: participació d'entitats, associacions, jovent i representants polítics del Ripollès a les Diades del Conlfent (a la vila de Prada) Més informació

24 i 25 de juliol de 2014: acampada jove a Prada de Conflent, amb participació de joves del Ripollès i del Conflent. Més informació

30 de setembre de 2014: reunió del comitè paritari d'enllaç al Consell Comarcal de la Cerdanya, Puigcerdà.

31 d'octubre de 2014: fòrum d'electes i tècnics "Urbanisme, energia i espais naturals a una banda i l'altra dels Pirineus". Consulteu el programa

 

LES FOTOGRAFIES

Galeria d'imatges de les Diades del Conflent 2014 (27 i 28 de juny)

 

LES NOTÍCIES

Agost 2011: S'estudiarà l'agermanament entre el Ripollès i el Conflent

Setembre 2011: Miquel Rovira a la Diada de la Catalunya Nord

Setembre 2013: Les comarques del Ripollès i del Conflent s'agermanen

Octubre 2013: El Conflent i el Ripollès formalitzaran l'agermanament aquest dissabte

Octubre 2013: El Conflent i el Ripollès ja són germans

Gener 2014: Campdevànol acull el Primer Fòrum Transfronterer del Metall els dies 17 i 18 de gener

Març 2014: Comitè d’enllaç de l’agermanament entre el Ripollès i el Conflent

Juny 2014: Un centenar de ripollesos participaran en les Diades del Conflent

Juny 2014: Gran ambient de germanor entre el Ripollès i el Conflent a les Diades de Prada

Setembre 2014: Nova reunió del comitè d'enllaç de l'agermanament amb el Conflent

Octubre 2014: Fòrum d'electes i tècnics del Ripollès i del Conflent sobre urbanisme, energia i espais naturals 

Novembre 2014: La nova trobada entre el Conflent i el Ripollès obre les portes a treballar més projectes transfronterers

Compartiu-ho amb: