Un centenar de ripollesos participaran en les Diades del Conflent

20 de juny de 2014

El 5 d’octubre passat la comarca del Ripollès va formalitzar el seu agermanament amb la comarca del Conflent. Un enllaç únic entre dos territoris supramunicipals que l’objectiu d’afavorir l’apropament dels habitants de les dues col·lectivitats, aprofundir en l’organització dels serveis municipals i supramunicipals respectius, desenvolupar projectes comuns i afavorir trobades, iniciatives i accions conjuntes en diferents àmbits com l’associatiu, el juvenil, el turístic, el cultural, l’educatiu, l’econòmic i l’esportiu.

Després de crear un comitè paritari d’enllaç entre les dues comarques, el febrer passat, i de començar a establir un calendari d’accions comunes, els propers dies 27, 28 i 29 de juny tindrà lloc un primer intercanvi cultural entre ambdues comarques, coincidint amb les Diades del Conflent que es realitzaran al municipi de Prada.

Les àrees de Joventut i Cultura del Consell Comarcal del Ripollès han treballat amb els municipis perquè una nodrida representació d’entitats i associacions ripolleses hi siguin presents. La participació serà elevada, al voltant de 100 persones, majoritàriament provinents d’entitats (Gegants i Grallers d’Ogassa, Grallers i Timbalers de Sant Joan de les Abadesses, Gegants de Sant Joan de les Abadesses i els Trabucaires de Ripoll) i també alguns joves. També hi ha prevista la presència d’alcaldes, alcaldesses i consellers comarcals, així com del president del Consell Comarcal del Ripollès.

El Ripollès participarà en la cercavila del divendres 27 de juny, a les 18h, i el posterior ball de gegants; en la plantada de gegants del dissabte 28 de juny, a les 8.30h, i en la competició de jocs de pagès de força i habilitat del mateix dissabte a les 11 del matí. El mateix dia hi haurà un dinar popular.

En el marc d’aquest agermanament i de les activitats per a joves incloses en la iniciativa Gaudeix de l’estiu al Ripollès, també hi ha prevista una sortida i acampada a Prada de Conflent. Es tracta d’un intercanvi entre joves que ja fa tres anys que s’organitza. L’any passat es va haver de suspendre l’acampada prevista al Ripollès a causa del mal temps i enguany l’estada tindrà lloc a l’altra banda de la frontera, els dies 24 i 25 de juliol, i inclourà activitats com un concert, una visita cultural i barranquisme.

 

Consulteu l'apartat de l'agermanament del web

Compartiu-ho amb: