Gran ambient de germanor entre el Ripollès i el Conflent a les Diades de Prada

1 de juliol de 2014

La delegació ripollesa que aquest cap de setmana va participar a les Diades del Conlfent, al municipi de Prada, fa una valoració molt positiva del tracte rebut i de l’ambient de germanor que han viscut. Es tracta del primer gran intercanvi cultural entre el Ripollès i el Conflent després de l’agermanament entre les dues comarques, formalitzat el 5 d’octubre passat.

Hi van participar gairebé un centenar de persones, majoritàriament provinents d’entitats com els Gegants i Grallers d’Ogassa, els Grallers i Timbalers de Sant Joan de les Abadesses, els Gegants de Sant Joan de les Abadesses i els Trabucaires de Ripoll i també alguns joves. També hi van assistir representants municipals com el president del Consell, els alcaldes de Molló i Ogassa, l’alcaldessa de Vallfogona i regidors d’altres municipis com Sant Joan de les Abadesses.

El divendres 27 de juny van participar en una cercavila de gegants i en un sopar popular, mentre que el dissabte 28, van començar amb una despertada a les 8 del matí, van continuar amb una cercavila i plantada de gegants i, finalment, van participar en els jocs de pagès de força i habilitat. En aquests jocs es van formar tres grups: dos del Conflent (persones de més de 30 anys i persones de menys de 30 anys) i un del Ripollès. Van haver de passar quatres proves: bitlles catalanes, equilibri en un tronc, tall amb serra i curses amb sacs de 50 quilos. Els vencedors van ser els participants del grup de més de 30 anys.

La trobada va acabar amb un dinar de germanor, el lliurament de premis i l’intercanvi d’obsequis entre delegacions. En el lliurament de premis, encapçalat per representants comarcals i municipals de banda i banda de la frontera, els vencedors dels jocs van cedir el seu premi a la delgació ripollesa. Es tracta d’un quadre forjat fet per un artista local que representa la mà de Guifré el Pelós dibuixant les quatre barres. Les entitats ripolleses han sol·licitat que l’obsequi sigui per la comarca i que es pugui visualitzar al Consell Comarcal del Ripollès. El seu president, Miquel Rovira, ha explicat que el penjaran a la sala de plens de la corporació.

Compartiu-ho amb: