Els temes econòmics centren el ple del mes de juliol

16 de juliol de 2014

Els punts econòmics van ser els protagonistes del ple del Consell Comarcal del Ripollès del mes de juliol, que entre d’altres, va donar compte de l’informe d’intervenció sobre els impagats a desembre de 2013.

En aquest punt el grup socialista, a l’oposició, va demanar a l’equip de govern que faci gestió política amb el departament d’Ensenyament per reclamar l’aportació de 15.000 euros per l’Escola Comarcal de Música del Ripollès que encara es deu del curs 2011-2012 i també amb el Consell Comarcal de la Cerdanya pel pagament de 70.000 euros pel programari de l’Oficina Virtual de Recaptació.

El president, Miquel Rovira, va contestar que ja s’està “batallant” dia a dia amb la Generalitat per aconseguir reduir el deute que actualment amb el Consell Comarcal del Ripollès, que puja a 2 milions 300.000 euros.

 

Consolidació de l’Escola Comarcal del Música del Ripollès

D’altra banda, es van aprovar les taxes de l’Escola Comarcal de Música del Ripollès de cara al curs que ve, 2014-2015, que pràcticament no es modifiquen respecte a l’anterior. Rovira va informar que el centre està consolidant el número d’alumnes i que, de cara al setembre, ampliarà l’oferta amb nous tallers grupals, com ara de gralla i tabalers.

El grup socialista va votar en contra d’aquest punt, segons Enric Pérez, “per mostrar la disconformitat amb la gestió política per al finançament del centre” ja que creu que el Consell podria haver aconseguit més aportació per part dels ajuntaments que acullen seus de l’Escola, Ripoll i Sant Joan de les Abadesses, que actualment és de 2.000 euros.

Miquel Rovira, després del plenari, va explicar que en l’última reunió entre l’Escola, el Consell i els ajuntaments, ja van quedar que estaven oberts a fer créixer l’aportació segons les necessitats que tingui el centre.

 

Moció gratuïtat desplaçament per a alumnes de nuclis

Finalment, el Consell Comarcal va aprovar dues mocions per reivindicar la condició de comarca de muntanya davant d’alguns ajuts. Per una banda, es va aprovar la moció, ja aprovada per Consell d’Alcaldes, demanant la gratuïtat del desplaçament per a l’alumnat que resideix lluny del centre escolar, tot i estar ubicat al mateix municipi (casos de nuclis agregats, veïnats o masies aïllades). I d’altra banda, es va donar suport a la moció del Consell Comarcal del Berguedà contra la resolució que aprova les bases de la convocatòria per a estudiants universitaris de les comarques de l’Alt Pirineu, Aran i Solsonès, reclamant que també s’incloguin comarques com el Berguedà o el Ripollès.

Compartiu-ho amb: