El Consell Comarcal se suma als actes de commemoració del tricentenari amb un cicle de contes infantils

29 d'agost de 2014

El Consell Comarcal del Ripollès portarà un cicle de conta contes del tricentenari dels Fets de 1714 a cinc municipis de la comarca. Tal com han fet també alguns ajuntaments grans, com Ripoll i Sant Joan de les Abadesses, l’Àrea de Cultura del Consell Comarcal ha sol·licitat una subvenció al Departament de Cultura de la Generalitat per a activitats artístiques i culturals relacionades amb la commemoració.

En el marc d’aquesta línia d’ajuts i després de consultar el catàleg de recursos oferts als municipis, el Consell ha sol·licitat tres activitats dirigides al públic infantil que formaran un cicle de contes i les ha ofert a pobles petits: dos de la Vall de Camprodon (Sant Pau de Segúries i Molló), dos de la Vall de Ribes (Pardines i Planoles) i un del Baix Ripollès (Vallfogona de Ripollès). Cada municipi ha inclòs l’acte, de petit format, en el lloc que ha volgut del respectiu calendari d’actes:

La primera activitat porta per nom “El silenci de la campana. L’Extraordinària aventura de la memòria”, anirà a càrrec de la companyia Alambiq-Destil·leria Cultural, i tindrà lloc el proper divendres 5 de setembre a Sant Pau de Segúries, en el marc de la festa major del municipi. Serà a les 17h, a la plaça de la Generalitat.

La segona activitat s’anomena “Avi, què va passar el 1714?” i anirà a càrrec d’Albert Estengre, que explicarà què celebren els catalans cada 11 de setembre. Es farà, en motiu de la Diada, a Planoles, el dia 13 de setembre, a les 17.30h, al Casino i a Pardines, el 14 de setembre, a les 17h, als baixos de l’Ajuntament. També es farà a Molló, en el marc de la festa major, el 23 de novembre, a les 17h, a la sala de ball.

Finalment, Vallfogona de Ripollès emmarcarà una tercera activitat en la celebració de les Jornades Europees de Patrimoni, el proper 27 de setembre, a les 18h, a la sala polivalent. En aquesta ocasió, el conta contes serà Joan Boher, que narrarà cinc històries pertanyents a la rondallística catalana, sota el nom de “Contes 1714”.

La subvenció rebuda per dur a terme aquest cicle és de 1.124,63 euros, que finançarà el 75% del cost total (1.499,50 euros).

Compartiu-ho amb: