Un minut de silenci en memòria de Joan Rivera obre el curs polític al Consell Comarcal

17 de setembre de 2014

Un emotiu minut de silenci en memòria del regidor de l’Ajuntament de Campdevànol i conseller comarcal durant la legislatura 2007-2011, Joan Rivera i López, que va morir l’11 de setembre passat, va obrir el ple d’ahir al vespre al Consell Comarcal del Ripollès, el primer del nou curs polític.

Una sessió molt curta en què es va donar compte de l’informe d’avaluació global dels objectius d’estabilitat pressupostària, de l’estat del deute i de compliment de la regla de despesa fins al segon trimestre de 2014 i en què es va donar suport a la moció aprovada per l’Ajuntament de Ripoll per la sanció dels immobles permanentment desocupats propietat d’entitats financeres i altres grans empreses.

El president del Consell Comarcal, Miquel Rovira, va tancar el ple donant una sèrie d’informacions sobre l’activitat que viurà l’ens en les properes setmanes. Destaca la inauguració de l’Oficina Jove del Ripollès el 17 d’octubre, una visita d’alcaldes i regidors a l’abocador d’Orís per conèixer-ne les novetats el 15 d’octubre, una nova reunió del comitè d’enllaç de l’agermanament entre les comarques del Conflent i el Ripollès el 30 de setembre i una trobada de càrrecs electes i tècnics de banda i banda de la frontera per fer un intercanvi sobre temes d’urbanisme, turisme i biomassa, el 31 d’octubre a Prada de Conflent.

Rovira també va informar dels passos endavant que està fent el Departament de Territori i Sostenibilitat per tirar endavant el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, que ja s’ha reunit amb els sectors agroalimentari i turístic, ramaders i caçadors per explicar el projecte. Finalment, va fer una crida als municipis a participar a la Setmana de la Mobilitat Sostenible, que tindrà lloc del 22 al 29 de setembre, destacant les caminades per a l’Envelliment Actiu que el Consorci de Benestar Social del Ripollès ha programat a sis municipis del Ripollès: Ripoll i Sant Joan de les Abadesses (23/09), Camprodon i Ribes de Freser (24/09), Campdevànol (25/09) i Vallfogona de Ripollès (26/09).

Compartiu-ho amb: