Els municipis del Ripollès i el Consell Comarcal a favor de la consulta del 9N

25 de setembre de 2014

Un dia històric a la comarca del Ripollès. Així va titllar la jornada d’ahir el president del Consell Comarcal del Ripollès, Miquel Rovira, després del Consell d’Alcaldes i del Ple de la corporació extraordinaris per aprovar la moció de suport del món local a la convocatòria de la consulta sobre el futur polític de Catalunya del 9 de novembre de 2014. Els alcaldes i alcaldesses hi van votar a favor per unanimitat i, pel que fa als consellers comarcals, tots hi van votar favorablement excepte el conseller comarcal del PSC, Enric Pérez, que es va abstenir.

Primer va tenir lloc el Consell d’Alcaldes, presidit per Miquel Rovira. Hi van assistir 12 alcaldes i alcaldesses (Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Campdevànol, Ogassa, Les Llosses, Vilallonga de Ter, Queralbs, Llanars, Molló, Toses, Gombrèn i Campelles), 6 regidors amb delegació de vot dels seus alcaldes i alcaldesses (Planoles, Pardines, Camprodon, Ribes de Freser, Sant Pau de Segúries i Vallfogona de Ripollès) i va excusar a última hora l’assistència l’alcalde de Setcases, Carlos Fernández, que va voler remarcar que ell hi havia votat a favor en el seu propi municipi. La votació va ser unànime entre els presents a favor de la convocatòria de la consulta.

Tot seguit va tenir lloc el Ple del Consell Comarcal del Ripollès amb la presència de 16 dels 19 consellers comarcals (faltaven Pep Palos de CiU, Carlos Fernández del PSC i Carme Freixa d’ERC). Els consellers comarcals de CiU, els d’ERC i tres del PSC van votar a favor de la moció, mentre que el conseller Enric Pérez (PSC) es va abstenir argumentant la coherència amb el vot expressat fa uns dies també a l’Ajuntament de Ripoll, fruit de la decisió de l’agrupació local.

Ahir al vespre un 87,43% dels ajuntaments de Catalunya ja havien aprovat la moció o tenien la intenció de fer-ho. Pel que fa al Ripollès, es preveu que els 19 ajuntaments l’aprovin. Jordi Munell, alcalde de Ripoll i membre de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), un dels impulsors de la moció juntament amb l’Associació Catalana de Municipis (ACM), va proposar als representants municipals del Ripollès assistir a l’acte de suport al Govern per la convocatòria del 9N, que farà el món local el proper dia 4 d’octubre a Barcelona.

Compartiu-ho amb: