L’Escola Comarcal de Música inicia el curs del 10è aniversari amb 220 alumnes

17 d'octubre de 2014

L’Escola Comarcal de Música del Ripollès està a punt de celebrar els 10 anys d’existència. I ho fa amb un inici de classes que recupera els índex d’alumnes dels millors cursos. Enguany han començat el curs, l’1 d’octubre passat, un total de 220 alumnes (190 alumnes l’octubre de 2013). Una xifra que pot augmentar, sobretot durant el mes de novembre, quan encara es formalitzen noves matrícules, si el període de matriculacions està obert durant tot l’any.

L’aposta pel manteniment de preus, que el curs anterior ja s’havien abaixat i flexibilitzat, ha donat resposta. Han entrat alumnes nous de totes les edats i, fins i tot, s’ha pogut recuperar un grup d’adults de llenguatge musical. Pel que fa als professors, es manté la plantilla de 10 persones.

L’activitat que continua gaudint de més èxit és la iniciació musical gratuïta per als alumnes de P4 i P5 que, a Ripoll, es fa en forma d’extraescolars a les escoles. Enguany compta amb un centenar d’alumnes (90 el curs anterior i 30 fa dos cursos). L’aposta per fer créixer l’escola des dels més petits comença a donar fruits perquè el grup d’alumnes de 6 anys que ha començat els estudis a l’Escola ha passat de 6 a 16. “La piràmide d’edat de l’Escola s’eixampla per baix”, explica el president del Consell Comarcal del Ripollès, Miquel Rovira.

També ha crescut la matriculació als tallerets d’instruments. Ara n’han començat dos de guitarra i, properament, se n’engegarà un tercer de percussió. I, pel qua fa a les novetats del curs 2014-2015, hi ha la posada en marxa de nous formats de tallers de cara al novembre:

-Tallers de percussió corporal.

Tallers de llenguatge musical per a bateries.

– Un taller d’iniciació a la bateria per a quatre persones, on es treballarà simultàniament amb quatre bateries.

– Tallers destinats a les entitats amb una tarifa de preus ajustable segons la quantitat de participants (batucades, percussió, gralla, música tradicional…).

– Tallers gratuïts de mostra d’instrument destinats als propis alumnes de l’Escola i també als dels centres educatius de Ripoll i de Sant Joan de les Abadesses per donar la possibilitat de provar el baix, la flauta, el violí i la bateria.

Jordi Pau, director de l’Escola, també destaca que “s’han tornat a posar els espais del centre a disposició dels alumnes perquè puguin venir quan vulguin a practicar”. Unes instal·lacions, grans i espaioses, que són “ideals per propiciar un treball cooperatiu i per compartir experiències, cosa que potser no passa en altres centres”,, sentencia Pau.

 

 

Al 2015, 10 anys d’Escola

L’Escola Comarcal de Música del Ripollès, impulsada i administrada pel Consell Comarcal del Ripollès, va néixer el 2005 amb el propòsit que la comarca tingués un ensenyament musical de qualitat amb una fòrmula pionera, portant i facilitant l’ensenyament musical cap als diferents pobles. El centre va iniciar l’activitat amb 5 seus (Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Campdevànol, Planoles i Camprodon). Actualment en té dues: Ripoll i Sant Joan de les Abadesses, si bé no es descarta plantejar l’obertura de noves seus de cara a propers cursos.

Compartiu-ho amb: