Fòrum d’electes i tècnics del Ripollès i del Conflent sobre urbanisme, energia i espais naturals

28 d'octubre de 2014

El proper divendres 31 d'octubre, tindrà lloc el fòrum d'electes "Urbanisme, energia i espais naturals a una banda i l'altra dels Pirineus", en el marc de l'agermanament entre les comarques del Ripollès i del Conflent. La jornada tindrà lloc al municipi de Taurinyà (Conflent), de les 9.30h a les 17h.

La jornada comptarà amb una benvinguda a càrrec de Miquel Rovira, president del Consell Comarcal del Ripollès; Jean Castex, president de la Comunitat de Municipis del Conflent i alcalde de Prada i Bernard Loupien, alcalde de Taurinyà. Tot seguits'iniciarà el bloc temàtic sobre urbanisme i patrimoni amb intervencions sobre legislació i planejament urbanístic a Catalunya i a França i amb l'explicació dels casos del Porjecte d'Intervenció Integral del Barri Vell de Ripoll i del Patrimoni del Conflent.

A continuació, es donarà pas al segon bloc temàtic sobre energia i forest, en què s'explicarà la biomassa i el model de gestió forestal del Ripollès i el projecte Bois et Energie 66 i la filera de la fusta als Pirineus Orientals. Finalment, en el bloc sobre espais naturals es debatrà la protecció dels espais naturals a França (Pirineus Orientals) i a Catalunya i es parlarà del procés de creació del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser i d'una reserva natural a França.

Consulteu el programa

Fotografia de grup de representants del Ripollès i del Conflent a l'Ajuntament de Ripoll, feta el 5 d'octubre de 2013, després de l'acte de signatura del conveni d'agermanament

Compartiu-ho amb: