Valoració molt positiva de la taula jove sobre estudiar i treballar al Ripollès

28 d'octubre de 2014

38 persones, entre públic i ponents, van participar a la taula rodona Després d'estudiar, és possible tornar i treballar al Ripollès?, divendres passat (24/10), al casal de Joves El Galliner de Ripoll, seu de l'Oficina Jove del Ripollès. 9 joves de perfils diversos, que ja han finalitzat els estudis superiors, van explicar les seves experiències amb l'estudi i la feina i la seva visió sobre la comarca com a lloc on viure, estudiar i treballar.

Va ser un debat molt enriquidor amb participació per part del públic, que va fer una valoració molt positiva de la trobada, tant per les opinions exposades, com per les propostes que en van sorgir i que van recollir les tècniques de Joventut presents per valorar-les i treballar-les.

Demandes com poder conèixer els joves que han anat a estudiar fora, què han estudiat i quin itinerari han seguit, idea que es pretén posar en marxa des del projecte ODISSEU a través d'una base de dades que segueixi els estudiants des de batxillerat. O demandes com poder conèixer l'oferta educativa del Ripollès, les sortides professionals i l'ocupabilitat ja des de l'institut, temes que es poden treballar des dels Punts Joves que itineren pels centres de secundària de la comarca durant les hores del pati. Els joves presents també van demanar poder repetir jornades o taules com la de divendres per poder fomentar el contacte entre ells i intercanviar experiències.

L'acte s'emmarcava en el projecte ODISSEU de retorn i inserció laboral dels joves al medi rural, en el qual participen l'Associació Leader Ripollès Ges Bisaura i el Consell Comarcal del Ripollès a través del servei de Joventut (o Oficina Jove del Ripollès) i que compta amb el finançament del Departament d'Agricultura.

Compartiu-ho amb: