Entren en funcionament els compactadors de Molló

30 d'octubre de 2014

A partir d'aquesta setmana, Molló ha posat en funcionament un nou sistema de recollida de residus amb la instal·lació de compactadors. Ho ha fet d'acord amb el Consell Comarcal del Ripollès, encarregat de la gestió de la recollida i transport dels residus a la comarca. En concret, el municipi ha habilitat dues àrees d'aportació: una al passeig de Vallespir de Molló i l'altra al carrer d'Ençà d'Espinavell.

A l'àrea de Molló s'hi troben ubicats els compactadors de rebuig, paper i cartró i envasos, així com contenidors de vidre i de matèria orgànica. A l'àrea d'Espinavell, hi ha un compactador de rebuig i contenidors de matèria orgànica i de vidre.

Molló és el tercer municipi del Ripollès que aposta per la instal·lació de compactadors, després de Vallfogona de Ripollès i de Campelles (pendents encara d'entrar en funcionament). També n'instal·laran els municipis d'Ogassa i Gombrèn. Els compactadors són contenidors amb una capacitat de 17 metres cúbics que tenen la funció d’augmentar la capacitat d’emmagatzematge dels residus abans del seu trasllat als diferents gestors i, per tant, de reduir costos de transport i les emissions de CO2. També suposen una millora estètica, ja que es retiren la resta de contenidors petits disseminats pels municipis. En el cas de Molló, s'han eliminat fins a cinc àrees d'aportació.

L’Ajuntament de Molló, entenent que és una molèstia el fet de desplaçar-se a tirar les escombraries en una àrea que pot quedar lluny d'algunes llars, ha modificat l'ordenança que regula la taxa d'escombraries per tal que els contribuents paguin en funció del nucli o veïnat on es troben, i com més lluny estan dels pobles de Molló o Espinavell, menys pagaran. Podeu consultar més informació aquí (pàgina web de l'Ajuntament de Molló).

Compartiu-ho amb: