La nova trobada entre el Conflent i el Ripollès obre les portes a treballar més projectes transfronterers

4 de novembre de 2014

35 persones van assistir al fòrum d’electes i tècnics, en el marc de l’agermanament del Conflent i el Ripollès, que va tenir lloc el divendres passat al municipi nord-català de Taurinyà. Eren bàsicament tècnics d’administració local i regidors que van poder escoltar experiències de banda i banda de la frontera sobre urbanisme i patrimoni, energia i forest i espais naturals.

Després d’una benvinguda a càrrec de l’alcalde de Taurinyà, Bernard Loupien; el president de la Comunitat de Municipis del Conflent, Jean Castex, i el president del Consell Comarcal del Ripollès, Miquel Rovira, van començar les presentacions de l’àmbit d’urbanisme i patrimoni, amb la intervenció destacada d’Agustí Serra, director general d’Ordenació de Territori i Urbanisme de la Generalitat de Catalunya. En la part pràctica, es van exposar els casos del patrimoni del Conflent i del Projecte d’Intervenció Integral del Barri Vell de Ripoll.

En l’àmbit d’energia i forest, es va fer una presentació sobre la biomassa i el model de gestió forestal al Ripollès i sobre el projecte Bois et Energie 66 i la filera de fusta als Pirineus Orientals. Finalment, en l’àmbit d’espais naturals, van destacar les intervencions de l’exdirector del Parc Natural dels Pirineus Catalans, Paul Mignon, i de la directora general de Polítiques Ambientals de la Generalitat de Catalunya, Marta Subirà, que va parlar del futur Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser.

Van ser més de cinc hores d’intercanvi molt ben valorat pels responsables de banda i banda dels Pirineus, en què es va poder prendre nota de les bones pràctiques d’uns i altres. La intenció ara és continuar amb taules de treball per àmbits per poder preparar projectes conjunts, bàsicament en turisme, desenvolupament econòmic i al voltant del parc natural, alguns dels quals es presentaran en noves convocatòries de subvencions per a projectes transfronteres.

Compartiu-ho amb: