Els Punts Joves treballen la crítica social als instituts de secundària del Ripollès

17 de novembre de 2014

Les tècniques del Servei Comarcal de Joventut o Oficina Jove del Ripollès han començat, un curs més, el treball al costat dels alumnes de secundària i batxillerat als instituts de la comarca a través dels Punts Joves. Enguany l'exposició que recorrerà els centres i es treballarà amb els alumnes de 4t d'ESO és sobre la crítica social.

El Punts Jove és un projecte que busca mantenir informats i orientar els joves estudiants sobre diferents aspectes d’interès lligats a la seva vida, com els acadèmics, de lleure, relacionats amb el món laboral i l’ocupació, recursos municipals i comarcals, de salut, etc. Per això s’ubiquen físicament durant les hores del pati als diferents centres: cada dimarts a l’Institut Abat Oliba de Ripoll, cada divendres a la SI Joan Triadú de Ribes de Freser; cada quinze dies, divendres, a l’Escola Vedruna de Ripoll; cada quinze dies, divendres, a la SI Germans Vila Riera de Camprodon i, cada quinze dies, dijous, a l’IE de Sant Joan de les Abadesses.

 

Exposició sobre crítica social

En el marc d’aquests Punts Joves, cada any s’ofereix una exposició que dinamitzen les mateixes tècniques de Joventut. Enguany se n’ha creat una de pròpia que porta per nom Treballem la crítica social. Es tracta de fomentar l’esperit crític dels nois i noies de 4t d’ESO a través de fotografies sobre diferents situacions o aspectes relacionats amb la família, les xarxes socials, la salut i la bellesa real, la violència de gènere, la sexualitat, la inclusió social, els mites de l’amor romàntic, etc. La mostra s’acompanya d’un material didàctic per treballar cada imatge durant la dinàmica i també a classe amb el professor/a.

Del 10 al 14 de novembre, l’exposició ha estat a l’Institut Escola de Sant Joan de les Abadesses, on el dijous 13 al matí es va fer la dinàmica. Del 17 al 21 de novembre, serà a l’Escola Vedruna de Ripoll; del 24 al 28 de novembre, a la SI Joan Triadú de Ribes de Freser; de l’1 al 5 de desembre, a l’Institut Abat Oliba de Ripoll; del 9 al 12 de desembre, a la SI Germans Vila Riera de Camprodon; del 15 al 19 de desembre, al Centre de Formació Professional de Ripoll i del 22 al 26 de desembre, a l’Oficina Jove del Ripollès – El Galliner de Ripoll.

 

Altres dinàmiques i tallers per treballar dins les classes

Els Punts Joves també ofereixen altres dinàmiques amb els alumnes per aconseguir la participació activa, la vivència personal i la seva implicació en la vida quotidiana dins i fora dels centres. Les dinàmiques que es treballaran aquest curs són d’activitats, de delegats, sobre l’ús d’Internet, el servei de Joventut i el Servei d’Ocupació de Catalunya o tallers de còctel sense alcohol. També es faran xerrades i tallers amb professionals externs, com l’Oficina Europe Direct a Girona o tallers amb la Creu Roja sobre alimentació i nutrició, sexualitat, VIH-SIDA i altres malalties de transmissió sexual, prevenció del consum de drogues i de conductes violentes.

Compartiu-ho amb: