Les estacions de muntanya del Ripollès deixen un impacte de 45 milions d’euros a la comarca en un any

19 de novembre de 2014

El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó, ha explicat aquesta tarda a la Comissió Assessora del Ripollès, reunida al Consell Comarcal, l’estudi que han fet l’Universitat Pompeu Fabra i ESADE sobre la incidència de les estacions de muntanya del grup en l’economia del territori.

En línies generals, per cada euro que gasta un client en un forfet, en repercuteixen 11,37 al territori: 6 de manera directa amb consum de serveis, pernoctacions, restauració, lloguer de material, etc. i 5,37 de manera indirecta, per exemple, amb el proveïment de material que ha de fer el restaurant o l’hotel per atendre el client.

Això vol dir que, en un any, les dues estacions del Ripollès, Vall de Núria i Vallter 2000, han suposat un negoci de 45 milions d’euros a la comarca, segons ha afirmat Ticó. Aquesta ha estat una de les dades més destacades que ha donat a conèixer en aquesta reunió semestral que fa Ferrocarrils amb el territori per fer balanç de la temporada i explicar noves accions i inversions.

 

Inversions i novetats temporada 2014-2015

Ticó ha parlat d’una inversió d’1,4 milions d’euros durant el 2014 a les dues estacions de muntanya i ha anunciat que, el 2015, serà de 3,2 milions gràcies als bons resultats obtinguts.

Com a novetat de cara a la temporada 2014-2015, hi  haurà un nou sistema de transport públic per accedir a les estacions. En el cas del Ripollès, suposarà allargar fins a l’estació del cremallera de Ribes de Freser i fins a Vallter 2000 la línia d’autobusos de Teisa que va de Barcelona al Ripollès els caps de setmana i festius. Una altra novetat del grup serà la possibilitat de comprar els forfets a través d’Internet, fins ara inexistent.

Finalment, el president de FGC també ha destacat la potenciació del turisme religiós gràcies a la concessió del títol de Basílica a l’actual Santuari de Núria per part del Vaticà. Nomenament que es commemmorarà el proper 29 de novembre amb un acte on assistirà el president de la Generalitat, Artur Mas, i la presidenta del Parlament, Núria de Gispert.

 

Descomptes de fins al 20% per a residents i escolars del Ripollès

Aquesta tarda el president de FGC i el del Consell Comarcal del Ripollès, Miquel Rovira, també han signat un conveni perquè els habitants del Ripollès (empadronats de fa 4 anys o més a qualsevol ajuntament) i els alumnes escolaritzats a la comarca gaudeixin d’un descompte en el preu del forfet de temporada a les estacions de Vall de Núria i Vallter 2000.

Es tracta de potenciar la cultura dels esports de neu a la comarca promovent la pràctica de l’esquí a través d’uns preus i condicions més avantatjosos. Si bé ja fa alguns anys que es feien descomptes pels habitants de la comarca, és enguany quan hi ha rebaixes més significatives, que van d’un 10 a un 20% en els forfets de temporada 5.0 i 6.0 en les modalitats Menor, Jove, Adult, Infantil i Veterà. Un gest que arriba, segons Ticó “després de la perseverança del president del Consell”, que ha agraït la tasca que fa Ferrocarrils “al costat del territori”.

Les persones que vulguin tramitar aquests forfets de temporada ho han de fer a les pròpies estacions d’esquí de Vall de Núria i Vallter 2000 omplint un formulari de sol·licitud, acompanyat d’una fotografia del titular, el certificat d’empadronament o d’estudis i el DNI.

Compartiu-ho amb: