El Ripollès sensibilitza els més joves sobre les violències de gènere

24 de novembre de 2014

El Consell Comarcal del Ripollès s’adhereix, un any més, al manifest institucional del 25 de novembre: Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones subscrit per la Generalitat de Catalunya, les diputacions provincials, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis.

Un manifest que rebutja la violència masclista i que fa una condemna específica a la que s’exerceix contra dones afectades per una discapcitat. Des del Consell ens sumem a la crida per sumar esforços i crear sinergies de treball col·laboratiu per prevenir-la, perseguir-la i, en definitiva, eradicar-la. Una prevenció i sensibilització que cal adreçar a tota la població, incidint especialment en els més joves.

Des del Servei Comarcal de Joventut o Oficina Jove del Ripollès s’ha posat en marxa la Setmana contra les violències de gènere, del 24 al 28 de novembre, sota el lema Qui exerceix la violència masclista, necessita còmplices. Gira-li l’esquena.

Des del casal de joves El Galliner de Ripoll, seu de l’Oficina Jove del Ripollès, s’han programat una sèrie d’activitats per sensibilitzar els més joves contra la violència de gènere a través dels sentits. Algunes de permanents:

  • L’oïda: amb un fil musical de fons amb cançons que parlin de la temàtica al llarg de tots els dies.
  • La vista: amb una exposició fotogràfica sobre les violències de gènere que s’exposarà tota la setmana al casal.
  • El tacte: enganxant frases sobre conductes en un semàfor segons si són dolentes o no.
  • L’olfacte: amb un racó amb una olor agradable que es podrà relacionar amb parelles d’amor saludable i un racó amb olor amarga que es relacionarà amb actes i paraules sospitoses (que s’oloren de lluny).

Algunes de puntuals:

  • Dimarts 25: es podran llegir pel casal diferents fragments de cançons.
  • Dimecres 26: es farà una dinàmica amb el grup de joves del Taller de Cibercuina del Punt Òmnia de Ripoll.
  • Dijous 27: es podran veure diferents frases penjades al casal per desmuntar mites i les violències de gènere.
  • Divendres 28: es visionarà el film Te doy mis ojos d’Icíar Bollaín.

Paral·lelament, des dels Punts Joves que itineren pels cinc centres de secundària del Ripollès, també es donarà informació sobre el 25N i es proposaran activitats als joves. També es faran activitats en el marc de les Tardes Joves: a Campdevànol, dilluns, es visionarà un film i a Ribes de Freser, dimarts, es faran dinàmiques.

Compartiu-ho amb: